Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znow musicie pisac ze kolczyki w uszach to okaleczanie

Polecane posty

Gość gość
dla mnie kolczykowanie małych dziewczynek to jak obrzezanie tylko durnowate wsiurowate matki fundują cos takiego swoim dzieciom

Gość gość
Ja mam 27 lat. Rodzice mi przebili uszy jak mialam 10 miesiecy. W czasach gimnazjum przestalam nosic kolczyki i dziurki mi zarosly. Po paru latach stwierdzilam ze chce miec je znowu i poszlam sobie je przebic. Mam dziurki do dzis. Nie mam zalu do rodzicow ze mi przebili uszy. Uwielbiam kolczyki. Nie stalo mi sie nic z powodu kolczykow, nie umarlam. Nie bylam tez rozowa laleczka. Wymyslacie jakies glupie problemy.

Gość gość
20.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość Kobiety sa jednak przykre...Solidarnosc kobiet to mit a nienawisc fakt. Co ktora moze obchodzic kolczyk w uchu cudzego dziecka... Słuchaj, autorka zaczęła temat więc rozmawiamy, każdy ma jakieś swoje poglądy i każdy ma do tego prawo. czy ktoś tu napisał, że publicznie skrytykował taką matke, albo do MOPSu zgłosił? nie. ale dlaczego mam ukrywać, że uważam kobietę przebijającą ciało swojego malutkiego dziecka w imię "ładnego wyglądu" za mało inteligentną? przebija uszy swojemu dziecku, trudno. ma do tego niestety prawo. a ja mam na ten temat własne zdanie. nikomu się z nim nie narzucam, jeśli kogoś boli to po co wchodzi i czyta?

Gość gość
ja również poprosiłam mamę o zrobienie dziurek w uszach gdy miałam ok 6 lat było to w miarę świadome i tak też postąpię jeśli córka zechce. U malutkich dziewczynek np 2 latka czy mniej to w ogóle nie widzę sensu to jest tylko niebezpieczne, takie dzieci są *****iwe i powinny mieć swobodę żeby się wybawić w sumie beznadziejnie to wygląda mamusiowe zachcianki :/

Gość gość
sluchajcie, jesli ktoras matka chce to niech przebija, co w tym zlego ? ;-) sa rodzice, ktore robia gorsze dzeci swoim dzieciom, niestety... co do przekłuwania uszu, to napisze wam, ze moja tesciowa uwaza, ze to okropne okaleczanie wlasnego ciala, dlatego ona nosi cale zycie klipsy, a jesli chodzi o tatuaze to powiedzaila, ze wg niej to straszny grzech :-) :-)

Gość gość
dodam jeszcze ze moje uszy przebijala mi kolezanka jak mialam 8 lat, takie byly kiedys czasy :-D

Gość gość
U mnie w miescie kosmetyczki nie przekluwaja uszu dzieciom 5 czy 6 letnim

Gość gość
ja sama mam przebite uszy, ale zrobiłam to jak miałam ok. 30 swojemu małemu dziecku nigdy w życiu nie zrobiłabym czegoś takiego czy naprawdę jest to jakaś ozdoba takiego małego dziecka? może jeszcze róbcie tym dziewczynkom makijaż i malujcie paznokcie robicie to dla podniesienia swojej atrakcyjności wykorzystując do tego niczego nieświadome dziecko

Gość gość
Moja córka ma 2 lata i nie ma kolczyków. Nigdy nie byłam ani za ani przeciw ale mała bardzo krzyczała przy każdym szczepieniu i jakoś nie miałąm ochoty przechodzić tego po raz kolejny u kosmetyczki. Teraz jest w takim wieku, że nie był by to dobry pomysł bo była by nimi bardzo zainteresowana i mogła by rozerwać sobie uszko. Przedstawię Wam tylko argumenty mojej kosmetyczki, że niby dobrze jak najwcześniej bo dziecko jest na tyle malutkie, że nie wykazuje zainteresowania kolczykiem. Aczkolwiek miło mi będzie jak córka będzie już na tyle świadoma swoich decyzji, że przyjdzie i mnie poprosi o kolczyki. Ale nigdy nie twierdziłam, że matki robiące kolczyki swoim małym dzieciom to wieśniary ludzie trochę kultury osobistej, te co tak piszą to pewnie pierwsze dzwonią do opieki społecznej bo za ścianą płacze niemowle sąsiadów i przeszkadza w spaniu. Mnie nie interesują cudze dzieci chyba, że rodzic na moich oczach by bił dzieciaka czy się znęcał. A ntak to nie moje małpy nie mój cyrk.

Gość gość
Od razu widac, ,ze niektore kobietki to nosa nie wysciubily poza swoj grajdolek, nie obejrzaly rzadnego programu o innych krajach I kulturach.. ba nie przeczytaly rzadnej ksiazki poza szkolnymi lekturami :P Horyzonty waziutenkie... I nic to , ze np w innych krajach jest to calkowicie naturalne, kolczykowanie malych dziewczynek np. w Hiszpanii :P Nie znaczy to ze nie powinno sie miec wlasnego zdania, ale przestancie wyzywac od okaleczonych dzieci, o naruszaniu nietykalnosci cielesnej :P, wiesniarach czy iditotkach:) Moze inni maja inne doswiadczenia ? Piorytety ? Wieksze horyznonty ? :P

Gość gość
A czy to, ze coś jest popularne w Hiszpanii sprawia, ze jest dobre i mamy temu przyklaskiwać? Następnej, której się wydaje, ze jak coś jest na Zachodzie to nie wolno tego skrytykować, bo jest się zaściankowym. Może przeczytasz jakieś książki obejrzysz programy, które nauczą cię mieć swoje zdanie?

Gość gość
Nie musze zmieniac zdania :) Natomiast ty naucz sie czytac :) O zachodzie I innych krajach napisalam w kontekscie innych doswiadczen , roznych opini I kultur. Moze niektorzy znaja inne kultury, maja inne doswiadczenia I postepuja wedlug nich. To nie znaczy ze sa idiotkami, wiesniarami I patologia. Coz natomiast nieumiejetnosc wyciagania wnioskow ze przeczytanego tekstu.. o tak to jest ulomnosc :)

Gość gość
A jak cie ten zachod tak uwiera to moze Rosja bedzie lepszym przykladem ? :P Indie :P OO to pewnie kraje trzeciego swiata , co nie ? Wiec tylko nasze, swojskie polskie zdanie jest najlepsze I niepowtarzalne !:P

Gość arabella31
Moim zdaniem każdy powinien robić to, co uważa. I nie ma sensu narzucanie swojego zdania innym.

Gość gość
Polki może i piękne ale to myślenie z 19 wieku chyba na zawsze zostanie wasza cechą aha i zawiść tez

Gość gość
Z ja dziś przebilam uszy polrocznej coreczce:-) wygląda skocznie ma geste czarne włoski od urodzenia i nie sadze ze tookaleczanie. Płakała w chwili przekluci może trzy sekundy a teraz leży zadowolona i śliczna:-) a dodaj ze nie jestem matka z wykształceniem podstawowym:-) a wam wiesniary szkoda bo siedzicie na zacofanych wsiach i nie dość ze nie ma tam kosmetyczki to jeszcze was nie stać na taki wydatek hehe wiec musicie psioczyc tu naa kafe a co was cudze dzieci obchodzą macie swoje dzieciaki to się nimi zajmijcie

Gość gość
no i pani powyżej wystawiła świadectwo wszystkim przekłuwającym :D