Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foteczkapeleka

proszę o pomoc na temat otwarcia firmy

Polecane posty

Gość foteczkapeleka

witam mam 27 lat interesuje się fotografią , na razie robię znajomym dziecią sesje , dziewczyną i czasem na weselu(wesela akurat mąż robi) , bylaby to taka fotografia w terenie i studyjne zdjecia u mnie w domu , czy zna się ktoś jak założyć firme jak to wygląda? teraz nie pracuje mam dwuletnie dziecko , ile bym miała opłat na miesiąc?

Gość gość
zus 1000 zł

Gość foteczkapeleka
a nie ma jakis zniżek?

Gość gość
Zus przez pierwsze dwa lata ok 430 zl. Jeśli chcesz robić zdjecia w domu musisz sie liczyć z tym ze podniosą Ci podatek od nieruchomości wiec radziłabym wpisać,ze to tylko zdjecia plenerowe. Jeśli jestes na bezrobotnym to dowiedz sie w swoim urzedzie pracy o dofinansowanie. Pozdrawiam i zycze powodzenia. :) W razie potrzeby śluzę pomocą Paula749@op.pl

Gość arabella31
Na pewno warto trochę poczytać zanim zabierzesz się za rozkręcanie biznesu. Tu możesz na przykład doczytać o tym, jak wygląda [url=http://ksu.parp.gov.pl/pl/baza_wiedzy_dla_przedsiebiorcow/samozatrudnienie]samozatrudnienie w praktyce. Strona jest rządowa, oprócz najważniejszych wskazówek przy rozkręcaniu firmy masz tam też opisane różne formy wsparcia finansowego. Zastanawiałaś się nad jakimś dofinansowaniem? Może warto, bo naprawdę fajną kasę można z tego mieć.