Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy komuś udało się usunąć blizny po samookaleczeniu?

Polecane posty

Gość gość

Witam ! 7 lat temu, gdy byłam niezbyt stabilną emocjonalnie nastolatką samookaleczłam się. Straszna głupota, teraz to rozumiem, z perspektywy czasu, ale wtedy nie umiałam inaczej sobie radzić z problemami. Spodziewam się dziecka. Nie chcę żeby mój dzieciaczek kiedyś się mnie pytał co to i skąd mam takie blizny. po 2 blizny są na ręku w widocznym miejscu, może to utrudniac mi karierę. Na razie staram się ukrywac, ale jestem juz zmeczona tym ciaglym dopasowywaniem duzych bransolet lub chodzeniem w swetrach. Własciwie nie ma ich duzo, ale czy da sie je usunąć? Może ktoś próbował usuwać blizny konkretnie tego typu laserem i jest w stanie mi cos powiedziec o skutecznosci takiego zabiegu?

Gość gość
up

Gość gość
Jezeli blizny sa glebokie, biale i doszlo do przerostow, to tylko laser, ktory moze je troche splaszczyc. Mojej kolezance laser pomogl na rozlegla blizne po oparzeniu na ramieniu. Jezeli na ramieniu masz wyglebienia to wtedy mozna leczyc kolagenem (ale nie jestem w 100 % pewna). Musisz poradzic sie lekarza. Natomiast jezeli masz takie czerwone/sine blizny to polecam ci dermatix. Masc jest bardzo droga, ale rewelacyjna i bardzo wydajna, starcza na kilka miesiecy (sama stosowalam). Wspaniale wybiela. Stosowalam ja zarowno na twarz (blizny po pryszczach) jak i na nogach, jak sie zadrapalam i powstal strup a potem sine miejsce. Niestety mialam taki okres w zyciu, ze na stres reagowalam drapaniem nog. Contratubex mi nie pomogl, tak samo jak taka polska masc na blizny z cebuli (nie pamietam nazwy). Mozesz tez stosowac na blizne tzw. bio olej, ktory mozna kupic w aptece. Lekarz polecil go mojej kumpeli, ktora miala operacje na brzuchu i pozostala jej brzydka czerwona krecha. Wazne bys blizne zawsze nawilzala bo wtedy szybciej sie goi i koniecznie na lato krem z filtrem 50, bo inaczej blizna sie jeszcze poglebi. Zycze powodzenia;-)

Gość MarcelaO
Wiem, że takie blizny są bardzo krępujące... Mogę polecić Ci żel sylikonowy z AA, który możesz kupić przez aptekę internetową: http://www.pro-apteka.pl/pielegnacja-skory/ Zobacz sobie, myślę, że w takiej sytuacji kupno leku przez internet będzie dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Mam nadzieje, że Ci pomogłam...