Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto wasze dzieci widza sie z dziadkami ?

Polecane posty

Gość gość

Jak czesto wasze dzieci widza sie z dziadkami ??? Maja z nimi dobry kontakt ?

Gość czasami chcę uciec
teraz to rzadko, bo chodzi do przedszkola, więc w jedną sobotę odwiedzamy jedną babcię, a w kolejną drugą - czyli raz na dwa tygodnie. kiedyś z moją mamą widywał się 1-2 razy w tygodniu, a z teściową to nawet i 5 razy w tygodniu. ma z nimi dobry kontakt - tyle, że wchodzi im na głowę.

Gość gośćop
Z moimi rodzicami przynajmniej raz w tygodniu a bywa, że częściej. Kontakt jest doskonały. Z teściową zwykle przy różnych okazjach , kontakt jest ok.

Gość gość
codziennie się widuje z dziadkami (jedna babcia mieszka dwa bloki dalej a druga mieszka cztery bloki dalej ) Mieszkamy na jednym osiedlu.

Gość gość
Córka ma prawie 4 lata i z moimi rodzicami widzi się co tydzień. Jedziemy w niedziele na cały dzień (rodzice mieszkają za miastem, córka uwielbia tam jeździć). Co 3 tygodnie nocuje u nich z soboty na niedziele. Z teściowa widuje się na ważniejsze święta a z teściem jeszcze oprócz skype się nie widziała bo jest w Australii. Dopiero za 3 miesiące się zobaczą na żywo pierwszy raz bo lecimy do niego.

Gość gość
moich rodzicow widujemy 2-3 razy w tygodniu, jest to spacer wspolny, kawa, czasem obiad. Tesciow rzedziej, oboje pracujemy, na rozne zmiany, ja czesto mam weekendy, maz nadgodziny. A tesciowie do nas w ciagu 15 miesiecy byli 2 razy, bo tesciowi nie chce sie jezdzic do "klatki" w bloku.

Gość gość
Moja mama przyjeżdża jak tylko może zdarza sie że w tygodniu zajdzie do nas po pracy chociaż na godzinkę bo blisko pracuje ,na weekend starszy syn jedzie do niej oni bardzo kochają z babcią młodszy też za nią jest chociaż do niej nie jeździ ale jak jest moja mama to mnie może nie być..Dzieciaki mają bardzo kontakt z moją mamą i z dziadkiem chociaż to drugi mąż mojej mamy a teściowa to odbębnia wizytę raz na 3 tyg czasami raz w miesiącu o tej samej godzinie w ten sam dzień , jest godzinę moje dzieci nie przepadają za nią ,jest sztywna i dziwna , nas też nie zaprasza do siebie i całe szczęście bo przestałam ją lubić zaczęła się wtrącać już tak nachalnie w nasze życie a na to sobie nie pozwolę ,dziadek(ojciec męża ) bardzo rzadko przyjeżdża ale i tak dzieciaki bardziej są za nim bo chociaż jest weselszy niż babcia . Młodszy syn jak ją widzi to olewa ja po prostu idzie do swoich zajęć ,starszy się przywita pogada chwilę i też idzie do pokoju , a jak ona wychodzi to młodszy szybko otwiera jej drzwi i podaje torebkę aby jak najszybciej wyszła .Ale nie dziwię się im nie dziwie .

z moimi rodzicami widzimy się raz na dwa tygodnie, czasem raz na tydzień. A z rodzicami męża raz na 2 miesiące, może rzadziej.

Gość gość
co tydzien na niedzielnym obiedzie tradycja chyba ze dziadkowie sa zbyt zapracowani zeby znalezc czas dla wnukow, wtedy na niedzielny obiad zapraszam dziadkow z sasiedztwa...

Gość gość
Z teściami kilka razy w tygodniu, jak się nam zmiany w pracy tak układają, że po szkole/przedszkolu trzeba zapewnić im opiekę to i codziennie jadą do babci. Z moimi rodzicami zimą widzą się na święta i czasem jakiś weekend a latem co 2-3 tygodnie. Moi rodzice mieszkają daleko.

Gość dziwny schemat się powtarza
dziwne jakoś nagle wszyscy tesciowie sa gorszymi dziadkami i maja gdzies wnuki, a rodzice sa super i widza je czesciej. nie widzicie tego? a moze tesciowie maja was dosc ksiezniczki?

Gość gość
z moimi wcale, bo nie żyją :(, a tesciami raz w tygodniu. ma dobry kontakt z nimi, a oni za nia szaleją.

Gość piszczie jak daleko mieszkaja
to napiszcie jeszcze jak daleko jedni i drudzy mieszkaja. moi - w sasiednim mieście - 10 km. widza się co 2 tygodnie teście - dwa bloki dalej - widzi się co 2 tygodnie, chyba ze wpadniemy na siebie przypadkiem takze po równo kontakt ok

Gość gość
ja z 9:25 Teściowie mieszkają 2 km od nas w sąsiedniej miejscowości a moi rodzice 270 km od nas :)

Gość gość
Z teściami raz dwa razy w tygodniu, z moimi wogóle, nawet nie przyszli zobaczyć wnuczki a ma 7 miesięcy. Ale mi to trochę na rękę. Zbyt dużo krzywdy mi wyrządzili i dobrze że trzymają się z daleka. Życie

Gość gość
Z moimi rodzicami czesto, czasem po 2-3 razy w tygodniu. Tesciowa sie nie odzywa do męża wiec o wnuku tez zapomniala, nie widuje jej wcale. Laski bez, lejemy na nią :)

Gość gość
dziwne jakoś nagle wszyscy tesciowie sa gorszymi dziadkami i maja gdzies wnuki, a rodzice sa super i widza je czesciej. nie widzicie tego? a moze tesciowie maja was dosc ksiezniczki? w większości tak jest że dziadkowie od córek zawsze bardziej są związani z wnukami niż od męża chociaż i na odwrót też się zdarza ja tylko widzę to w swoim otoczeniu rodziny i znajomych .A ty jesteś jakaś zamglona bo ja widzę tutaj mieszane wpisy jedni rodzice drudzy teściowe są dobrymi dziadkami są związani z wnukami , moja teściowa nawet ze swoim synem związana nie jest tylko jak chciała pożyczyć kasę grubą to syn był ok ..Księżniczką nie jestem i nigdy nie byłam przez 12 lat małżeństwa byliśmy u niej tylko parę razy bo sama zapowiedziała zanim się pobraliśmy że jej teściowa zniszczyła jej małżeństwo ona będzie z dala od nas i nie będzie nas zapraszać ani odwiedzać ale to dobrze w sumie nie zależy mi na tej babie 2 tyg temu tak mnie w******a że ledwo się powstrzymałam ale mój mąż w końcu zobaczył jaka mamusia jest kochana i żal mi go bo przykro mu się zrobiło Takk moja teściowa nie widuje się z wnukami często nie jest dobrą babcią ale na szczęście dzieci sobie nic z tego nie robią .

Gość gość
z moją mamą wcale od 4 lat, z tatą co ok 2-3mce zależy, może i rzadziej, tata nie chcę częściej mimo że mieszka ok 5km od nas, z teściową raz na rok raz na 2 lata, ale teściowa mieszka 1000km od nas, raz na 2-3 tyg są na skypie z babcią, teść nie żyje

Gość gość
a ja nienawidze tesciowej i jej utrudniłam kontakt z synem do tego stopnia ze jak mały słyszy o babci to dostaje histeriii hahahahahahaha dobrze starej krowie

Z moją mamą widzi się codzień i jeszcze to potrwa bo z nią mieszkamy do przyszłego maja pewnie gdzieś tak. Z teściami się nie widujemy od stycznia kategorycznie bo są nienormalni, toksyczni i próbują rozbic mi małżeństwo z dziwnych powodów.-mała ich nie zna wogóle i znac nie będzie.

Jakby ci teśc powiedzial-po co ci ten bachor(tekst do męża jak byłam m 35tc), lub teksty w stylu "kilka lat i sie rozwiedziecie", trzeba bylo sie ożenic z córką xxxxx to byc kase miał, dom by ci kupili i samochód a robote miałbys cud miód. A nie to co ta twoja (moi rodzice sie rozwiedli i w sumie sama sobie radzę calkiem nieźle uważam). Ale mojemu tesciowi wciąż mało i obrabia mi d**e przy każdej okazji-a ja głupia nigdy mu nie pysknełam nawet. Może i dobrze bo wyszłoby na to ze kultury osobistej nie posiadam-a tak to chociaz wiadomo ze ja szacunek do ludzi mam-ON NIE. Moja córka nie będzie odwiedzac takiego dna. Tyle w tym temacie.

Gość Magda18181
U moich rodzicow jesteśmy co tydzień . (mieszkają 10 km od nas ) Do teścia jeździmy tylko w Święta (40 km ) Teściowa mieszka 400 km od nad i nie widzimy sie czesto ale jest ok.

Gość Magda18181
U moich rodzicow jesteśmy co tydzień . (mieszkają 10 km od nas ) Do teścia jeździmy tylko w Święta (40 km ) Teściowa mieszka 400 km od nad i nie widzimy sie czesto ale jest ok.

Gość gość
widze ze wiecej się widują matki ze swoimi rodzicami hehe Ale u mnie tak samo jest :) Z moimi rodzicami codziennie , natomiast z teściami 35km od nas raz na 2msc moze jescze rzadziej ale oni mają nas w d***e zadzwonią i zapytają "czy żyjemy" jak tak to spoko i nara :/ porażka kompletna nie cierpię ich za to , mega egoiści . Ale syn ich w sumie chyba lubi choć nie chce tam jeździć ale jak już u nich jesteśmy to się klimatyzuje :) w każdym razie nie utrudniam kontaktów a nawet chciała bym by się interesowali naszym synkiem :/

Gość gość
mój syn kiedyś zapytał czy kiedyś będzie mógł spać u babci a na co moja teściowa powiedziała do mojego syna który miał wówczas 6 lat że jak będzie lato bo ona się boi że płakać jej będzie w nocy i co ona biedna z nim zrobi a mieszka 10 min drogi od nas ,tymczasem mój syn mając 13 mies jeździł do mojej mamy na 3 -4 dni dużo dalej do ciotki jak miał nie wiele więcej a ta się bała że 6 letnie dziecko będzie płakało .Zabrała go raz w życiu wczasy miał 8 lat to przywiozła po 3 dniach a miał być 2 tyg ,bo się pokłócili z jej z jej siostry wnuczką którą też zabrali i tamta chciała do domu ,po czym ta mała zadzwoniła że jednak mają ją dalej na wczasy zabrać to zabrała wracali parę km po nią ale swojego wnuka już nie . .Nikt od niej nie wymaga aby zabierała gdzieś moje dziecko ale niech o tym nie opowiada że jej siostry wnuczka była fajnie się bawiła itp bo może przykrość dziecku zrobić czyli swojemu wnukowi ,gdyby było inne jakieś wrażliwe ale na szczęście nie jest i mój syn ma ją głęboko w d***e chociaż ja nigdy nic na nią nie powiedziałam złego w obecności syna czy męża absolutnie o niej nie rozmawiam i nie buntuje dzieci ale one wyczuwają ,syn wprost mówi ze jej nie lubi bo nie ma za co a moją mamę kocha bardzo.

Gość gość
Teściów widuje co miesiąc - dwa mimo, że mieszkamy w jednym mieście. Mojego tatę co tydzień, moją mamę mniej więcej co miesiąc (wtedy jest w Polsce).