Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest z urlopem wychowawczym?

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest z urlopem wychowawczym? Jest bezpłatny, czy w niektórych przypadkach bywa płatny???

Gość gość
Jeżeli dochód na jednego członka rodziny nie przekroczy 500zł, może to ciut wiecej nie wiem dokładnie, coś koło 500 to dostajesz z Ośrodka Pomocy Społecznej zasiłek wychowawczy 400zł plus rodzinne 77zł na każde dziecko. Natomiast jeżeli przekroczy 500zł to nie dostajesz nic!!! Twoje dochody się nie liczą do tego, tylko męża!!! Zawsze warto tam pójść z zaświadczeniem o zarobkach z Urzędu Skarbowego i Panie policzą i powiedżą czy się dostanie czy nie!!! A dostałaś becikowe 1000zł czy 2000zł. Jeżeli 2000zł to dostaniesz pewnie ten zasiłek wychowawczy, ja dostaje!!1

Gość gość
Ogolnie jest bezplatny, masz odprowadzane tylko skladki zdrowotne, ale emerytalnych juz nie

Gość gość
500 zł na członka rodziny - z dochodu męża? to przy 3 osobach on musi zarabiać 1500? jak to możliwe skoro najniższa jest 1680zł?

Gość gość
no widzicie, jak państwo dba o ludzi, te progi dochodowe są ustalone w ten sposób właśnie po to, żeby prawie nikt nie miał prawa do tych paru groszy :O

Gość gość
Weź się do pracy, a nie będziesz na urlopy chodzić po porodzie pora wrócić do rzeczywistości i pracować , a nie obijać się.

Gość gość
tak się fajnie mówi tylko ciekawe co w tym czasie zrobic z dzieckiem? nie każdy mieszka w mieście i ma żłobek za rogiem... ja mieszkam na wsi, zarabiam 1200 zł i nawet jak bym wzięła opiekunkę to nie wiem czy by mi z wypłaty coś zostało

Gość gość
tak się fajnie mówi tylko ciekawe co w tym czasie zrobic z dzieckiem? nie każdy mieszka w mieście i ma żłobek za rogiem... ja mieszkam na wsi, zarabiam 1200 zł i nawet jak bym wzięła opiekunkę to nie wiem czy by mi z wypłaty coś zostało

Gość gość
Ja kokoslw tez nie zarabiam, ale do pracy po macierzynskim wracam. Z pensji zostanie mi jakies 400 zl, po oplaceniu opiekunki, ale musze wrocic, bo zdziczeje totalnie. Poza tym zupelnie wypadne z obiegu w pracy, a tego nie chce

Gość gość
Nie ważne zapłać opiekun.zawsze coś ci zostanie w kieszeni,a ty rozruszasz się i będziesz wśród ludzi i zawsze to przyjemniej napracować się niż spędzać czas przed komputerem i w garach.

Gość gość
Nie ważne zapłać opiekunke.zawsze coś ci zostanie w kieszeni,a ty rozruszasz się i będziesz wśród ludzi i zawsze to przyjemniej napracować się niż spędzać czas przed komputerem i w garach.

Gość gość
Nie ważne zapłać opiekunke.zawsze coś ci zostanie w kieszeni,a ty rozruszasz się i będziesz wśród ludzi i zawsze to przyjemniej napracować się niż spędzać czas przed komputerem i w garach.

Gość gość

Gość gość
Zrób sobie kolejne dziecko dzieci rok po roku zawsze się dogadają nie będzie rozpieszczone a ty nadal będziesz miała urlop macierzyński.

Gość gość
to po co wam dzieci jak wg was lepiej siedzieć między obcymi ludźmi niż w domu z własnym dzieckiem? to co dla was zająć się dzieckiem to takie zło konieczne?

Gość gość
"Weź się do pracy, a nie będziesz na urlopy chodzić po porodzie pora wrócić do rzeczywistości i pracować , a nie obijać się." No tak bp zajmowanie sie dzieckiem to obijanie sie ..

Gość gość
wogóle zajmowanie się domem to obijanie się, gotowanie dla rodziny to głupota, dbanie o męża i dzieci to usługiwanie.