Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kucoby kolonia zuchowa

Polecane posty

Gość gość

Czy puściłybyście siedmiolatka na kolonię zuchową z ZHP? Kurcze - nie wiem.... Może któraś z Was tam była - albo miała dzieciaczka? Poradźcie...

Gość gość
podnoszę

Gość gość
hallo

Gość gość
Nie ;-/

Gość gość
W jakim wieku Wasze dzieci jechały po raz pierwszy same na kolonie?

Gość gość
Hejka -mój syn pierwszy raz pojechał na kolonię zuchową w wieku 7 lat ...Uważam ,ze nie ma lepszych koloni niż właśnie z harcerzami ...Maluchy są naprawdę pilnowane przez druhny,druhenki i innych pomocników ( sama nigdy nie byłam harcerką więc nie wiem jak u nich te "stopnie" się nazywają ) Pełna opieka,full zabawy dobre jedzenie ( nie myśl tylko,że zjedzą to co w lesie upolują ;) ) Zazwyczaj ich obozowiska są w lasach więc następny atut -brak miejsc do wydawania kasy ...Często jakiś sklepik pojawia się w okolicach kościoła więc dzieciaki wtedy mają "okazję" kupić sobie jakieś pierdołki ...Ca za tym idzie -syn zawsze przywoził 3/4 kasy w kopercie . Jakąś wodę czy coś tam mogli kupować na terenie obozowiska ...Z czystym sumieniem polecam Ci obóz bo tak jak pisałam -uważam,że harcerze świetnie opiekują się dzieciakami .Mój w tym roku też jedzie ale on już awansował na harcerza :)

Gość gość
Dzięki wielkie... A kiedy pojechał pierwszy raz? Ile pieniędzy mu dać na 14 dni? Kurcze tyle mam pytań...

Gość gość
W wakacje w pierwszej klasie .Kasę ustalają druhny u nas zawsze było to max 10 zł na dzień ( odliczone po dyszce na każdy dzień ) i te koperty zabierały i wydzielały druhny .Maluchy podpisywały się na kopertach kiedy odbierały "wypłatę" .Tak jak C***isałam -mają malo okazji do wydawania -bo i gdzie - więc syn zawsze wracał z kasą do domu . Mówił ,że np.szli po mszy w niedzielę do sklepiku i wtedy druhny pozwalały na ;lody czy batoniki ...No i gdzieś tam na jakiś wycieczkach coś sobie kupowali ...Puść małego bez obaw -zobaczysz jaki wróci zadowolony ...dla chłopaka taki obóz to super sprawa ...Moj miał ogromne problemy z zaśnięciem to zawsze mu dziewczyny czytały dopóki nie zasnął ...Pilnowały by ciuchy były czyste i wyprane ( maluchy sami piorą :) Codziennie był czas wyznaczony na rozmowę z mamą ( po obiadku gdzieś tak godzinkę ) potem zabierają im telefony i dobrze ...Nic się nie martw -oboz harcerski jest naprawdę inny niż zwykła kolonia gdzie są dwie opiekunki na grupę i z nudów wypuszczają dzieci w plener po sklepach by mieć święty spokój ...

Gość gość
Ja się takich historii od znajomych harcerzy nasłuchałam, że nigdy nie wysłałabym dziecka z harcerzami... ale może to były puste przechwałki, nie wiem.

Gość gość
gość 14:23 Jestem Ci bardzo wdzięczna za odpowiedź. Uspokoiłaś mnie. Zapisałam młodego - on cały w skowronkach - a ja w nerwach ;-) mam nadzieję, ze będzie tak wyglądało jak napisałaś. ;-) Chyba lepiej go nie odwiedzać.... chociaż nie wiem jak wytrzymam;-)

Gość gość
podnoszę

Gość gość
Ja bym puściła smyka

Gość gość
bez komentarza....

Gość gość
Ile ma lat te twoje dziecko?

Gość gość
7 - pisałam wyżej

Gość gość
up