Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mama kupuje dla siebie rower miejski na co zwrócić uwagę

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, jestem mamą półtora rocznego dziecka. Postanowiłam w tym roku jeździć z synkiem rowerem... Mam górala (męskiego) kupiłam fotelik i... problem bo nie dam rady ani sama wejść ani zejść z tego roweru... Ponieważ synek siedząc z tyłu przeważa, gdy lekko przechylam rower, aby na niego wsiąść. Postanowiłam kupić rower miejski i do niego przymocować nasz fotelik. Ale mamy fotelik nie na bagażnik a taki z prowadnicą. Na co zwrócić uwagę? Bagażnik będę musiała ściągnąć, ale nie mogę nie wiadomo jak drogiego kupić bo nas najzwyczajniej nie stać. Podpowiedzcie coś.

Gość gość
ja dla siebie kupiłam lekki (aluminiową damkę)wiadomo te są cholernie drogie ale kuzyn mi kupił uzywany z Holandii ,a wolałam wozić dzieci w koszyku-foteliku na kierownicy mocowanym bo na bagażniku miałam koszyk tam napoje itp,bo z plecakiem na plecach to tylko pot po du. pie leci. Musisz pamiętać, że gdzie by fotelik nie wisiał musi być widoczne oświetlenie. Ostatnio zwróciłam uwagę( chyba wysyp na komunie), że większość nie ma błotników,lub tylko przedni,więc jak wiadomo z dzieckiem czy bez z tyłu błotnik też się przydaje.

Gość gość
ja mam polskiego Unibike move już 2 rok nie był drogi 1250 zł a jest rewelacyjny bezawaryjny mój maż za duże pieniądze rower i już 2 razy był w reklamacji ,fotelik mam ok baby,i miałam też hamax sleepy przymocowane oba na tył taki jak piszesz z prowadnicą , nic haczy bo we wcześniejszym rowerze obcierał mi o o te kabelki od przerzutek i hamulca i nie mogłam jeździć , mąż musiał mi wyrywać taki metalowy cypel co trzymał te kable i je przekładać więc dałam sobie spokój z tym rowerem bo i tak stary był , a w tym rowerze nie ma problemu z montowaniem fotelika i z samym rowerem . Więc jak będziesz kupować rower to weź od fotelika mocowanie aby sprawdzić czy pasuje .

Gość gość
Najlepej idz do profesjonalnego sklepu i tam Ci doradzą .

Gość gość
pytam o opinię bo w każdym profesjonalnym sklepie naciągają-wiem bo kolega pracował ale w innej branży i jak szłam coś do niego kupić mówił-słuchaj muszę cię pomęczyć bo kierownictwo słucha (mówił mi to jak się widzieliśmy na mieście) fotelik mam i fajny z atestami ale firmy nie powiem, wiem że nie jest z tych z odchylanym oparciem bo u nas to zbędne, ma atesty i odblask z tyłu. z tego co widziałam większość miejskich jest z koszykiem z przodu więc bez problemu jeśli o plecak chodzi :] My nie będziemy daleko jeździć bo syn nie usiedzi tyle na tyłku :]

Gość gość
ja wolałam wozić córkę z przodu bo potrafiła zasnąć po kilkunastu minutach,ja czułam się bezpieczniej gdy miałam ją na oku a i "pogadać" można...tak na marginesie,ja ,od dziecka po nastolatkę jeździłam składakiem potem bmx-em i szukałam roweru który miał również hamulce w pedałach,do takich byłam przyzwyczajona i gwarantowało mi, że w razie mocniejszego hamowania nie nacisnę na przedni:)taki uraz:)no w kask dziecko to ubieraj bez gadania:)

Gość gość
koszyk możesz sobie dokupić i nałożyć za 30 -40 zł w razie czego ,ja dokupiłam ale tylko do lasu zabieram w mieście z plecakiem jeżdżę zresztą po mieście .

Gość gość
Powinno się zwrócić uwage na to, jak rower jest wykonany i z jakich części. Dla kobiety ważne są udogodnienia i dodatkowe akcesoria, np. koszyk z przodu oraz na tyle. Ważna też jest wielkość roweru, rozmiar kół. Np. w http://www.czesci-rowerowe.com.pl/ doradzą wam, jak dopasować rower do wymagań.

Gość gość
Właśnie to samo chciałam powiedzieć, że bardzo ważne jest, jakie części ma rower, żeby potem, w razie czego można było niedrogo je wymienić, żeby w ogóle były gdzieś dostępne, to jak z samochodem, warto na takie rzeczy zwrócić wcześniej uwagę, szczególnie, jak chcesz jakiś droższy rowerek sobie kupić. Sprawdź dostępność częsci na http://www.agasportsklep.pl/czesci-rowerowe-cat-47 bo oni maja bardzo duzy wybór i większość można tam bez problemu znaleźć.

Gość gość
Tutaj zajrzyj http://www.taurus.info.pl/ mają spory wybór rowerów miejskich Kreidlera i innych marek, moim zdaniem warto poszperać, bo ceny mają bardzo rozsądne

Gość Eskimose2
Ja bym zwracał uwagę na parametry w sklepach internetowych takich jak ten https://iwobike.pl/ można obejrzeć specyfikację pod każdym rowerem