Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zupa codziennie zamiast kolacji?

Polecane posty

Gość gość

Pracuje od 6-14. W pracy mam obiady, ktore mam mozliwosc wziecia do domu. Opiekunka zajmuje sie moja dwuletnia corka gdy jestem w pracy. Rano dziecko dostaje sniadanie (omlet, jajecznice, kanapke, kaszke, tosty itp). Pozniej je owoc lub jogurt. A o 14.30 gdy wracam drugie danie (opiekunce niebardzo chce jesc cokolwiek). Pozniej az do wieczora nie jest glodna, a o 19.30 zasypia. Czy moge dawac jej na kolacje zupe? (mam ten 2 daniowy obiad z pracy) Jadlaby ja ok 19. Chyba srednia taka kolacja, co?

Gość gość
A dlaczego średnia? Ja uważam, że jest ok, a i Ty zaoszczędzisz trochę czasu na gotowaniu lub przygotowaniu czegoś. Ja też często daję zupę na kolację, a przed snem jeszcze kaszkę. Przecież zupy są zdrowe- lepsze to niż jakaś drożdżówa/kanapka z nutellą/ słodkie naleśniki..itd, bo wartości w nich niewiele, tyle tylko, że zapychają;/

Gość gość
dlaczego średnia? Mieszkam we Włoszech i tutaj kolacje tylko na ciepło... kanapki to się je na pikniku (na co się wkurzam tak na serio, bo ciągle trzeba coś wymyślać)

Gość gość
Aha, no sadzilam ze obiad na kolacje to tak niebardzo. Bo nijak nie wiem jak ustawic to aby sie zmiescic od 14.30 z drugim, zupa i jeszcze kolacja...

Gość gość
U mnie zawsze jest zupa na kolacje dlatego, ze corka 4l szybko ja je wiem ze jest najedzona.

Gość gość
Ja tam zawsze jem zupę na kolację, ale robię takie, warzywne z dodatkiem białkowym (np. kurczak, jajko, jakieś warzywo strączkowe,ryba) bez ziemniaków czy makaronu. I nie dojadam chlebem. W ogóle nie ruszam chleba na kolację, to tuczy.

Gość gość
ja zup nie lubię i nie jadam, ale są zdrowe, więc to niezły pomysł, jeśli nie masz czasu albo po prostu ci się nie chce stać przy garach, bo i do tego też masz prawo.

Gość gość
Ja wrzucam rozne ugotowane warzywa do miksera i w takiej formie podaje.Niecodziennie ;)

Gość gość
Autorko, to proponuję: 14.30 obiad ( w sensie drugie danie), potem ok. 16. 30 coś lekkiego, typu owoc, jakieś ciasto, kisiel...itd, potem na kolację zupa. I moim zdaniem jest ok.

Gość gość
zupa tp bardzo dobra kolacja! J karmie tak: sniadnie, kubek mleka lub kakako, o 12 obiad: drugie danie i dese 16 podwieczorek 19 zupa i ew jougirt albo inny mleczney deser. Dzieci szczuple zdrowe i pelne enregii.

Gość Aliiiicja
spokojnie możesz dawać dziecku codziennie zupę - jest przeciez zdrowa i pożywna

Gość gość
Dlaczego "zamiast"? Przecież zupa to pełnowartościowe danie! I dla dziecka i dla dorosłego. Jak najbardziej osobiście lubię takie kolacje, szczególnie zimą i jesienią.

Gość djdhfhdjjd
Drugie danie dawaj jej jak wrocisz o tej 14.30. Drugim sniadaniem jest tu owoc. A zupa na kolacje jak najbardziej ok. Moj lekarz poleca ja juz maluszkom zamiast mleka.duzo lepszy i zdrowszy wybor.