Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nagły skok na wadze z początkiem trzeciego trymestru ciąży

Polecane posty

Gość gość

W którym trymestrze ciąży zaczęłyście na dobre przybierać na wadze? Ja własnie zaczęłam trzeci trymestr i jestem zaskoczona tym że nagle zaczynam gubić dawny wygląd, w końcu jem bardzo ostrożnie, apetytu prawie nie mam przez uciski , słodyczy nie jem a tu nagle Taki skok na wadze. Rozumiem że ilośc wód wzrasta, dziecko rośnie ale czemu to na wyglądzie jest widoczne, powinien rosnąć tylko brzuch.

Gość gość
Jeszcze troche a słonica będzie z ciebie jak się patrzy! No niestety ale nikt nie powiedział że w ciąży wygląda się super. Z reguły wygląda się jak otyla torba

Gość gość
Pewnie masz rację, będzie ze mnie słoń , jednak nie o to pytałam ;).

Gość gość
woda w organizmie sie zatrzymuje.

Gość gość
To sie ciesz, ze waga idzie wszedzie, mi wszystko poszlo w brzuch, dziecko bylo wielkie, duzo wod plodowych, brzuch landara, ze az ludzie mysleli, ze nosze blizniaki/trojaczki i co? Juz pod koniec ciazy rozstep na rozstepie, skora szklista, swedzaca, zadne kremy i oliwki nie dawaly rady a po ciazy mimo bielisny uciskowej, szybkiego powrotu do aktywnosci i cwiczen zostal mi fartuch niewstapionej skory. Cale cialo super, piersi nieco wieksze, nogi szczuple, z tylu wygladam swietnie a z przodu cale szczescie ze te piersi mam, ktore nie ucierpialy i to one przykuwaja wzrok oraz moje zgrabne nbogi-brzuch maskuje jak tylko sie da.

Gość gość
No własnie, natura jest niesprawiedliwa . Nie wpadłam na to że już może odkładać się woda a przeciez to oczywiste.

Gość gość
mi w 9 miesiacu zaczela zatrzymywac sie woda, puchly stopy i ogolnie bylam spuchnieta. w miesiac doszlo + 5 kg, gdzie do 9 miesiaca przytylam ok.9-10 kg. ale te kilogramy "wodne" szybko zeszly po porodzie. na czwarta dobe po porodzie bylo juz -10 kg na wadze. reszta spadla w ciagu miesiaca.wiec nie martw sie bedzie ok:)

Gość gość
moze woda ci sie zatrzymuje juz, jak tam wizyty w toalecie?dziecko cora\ bardziej uciska na pecherz, powinnas chodzic czesciej robic siku, jak nie chodzisz to moze to woda.