Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monicaaaaaaaaaa

Boję się iść do pracy

Polecane posty

Gość monicaaaaaaaaaa

A niedługo będę musiała , nie tyle z powodów finansowych bo utrzymują mnie rodzice i kasy im nie brakuje, ale nie chcę być cały czas na ich utrzymaniu, narazie studiuję ,ale niedługo koncze studia... I się boję bardzo jak to będzie :(

Gość gość
a jaki kierunek studiów?

Gość monicaaaaaaaaaa
ogólnie to się obawiam nie tyle ,że nie dam sobie rady z obowiązkami bo myślę ,że powinno byc w miare ok,ale bardziej jacytam beda ludzie,jak bede tam postrzegana, jeśli to bedzie praca z klientami to tym bardziej bo przecież trafiaja sie chamscy ,a ja wszystko biore do siebie

Gość gość
I boisz się ze któremuś przydzwonisz?

Gość monicaaaaaaaaaa
prawo... wiem ,że o prace po tym kierunku nie łatwo bo jest wielu ludzi po prawie, ale gdzieś bedę musiała w koncu pracować.. nawet być może uda mi wykorzystac jakies znajomości moich rodziców, zobaczymy... ale boję się jak sobie tam dam rade wsrod ludzi. Na studiach jest ich wielu więc znalazłam sobie swoje towarzystwo ,a w pracy bede pewnie zmuszona pracować z kilkoma osobami, albo i więcej których nie znam

Gość gość
Cwicz boxing. Przyfansolis jeśli ktoś ci podskoczy

Gość gość
Nie martw się na zapas. Jeżeli chodzi o klientów to na początek wystarczy, że będziesz po prostu miła, a jeżeli chodzi o wspólpracowników to różnie z tym bywa. Warto być asertywną i nie wdawać się w intrygi. Z czasem nauczysz się jak postępować z ludźmi. Widzę, że brak C***ewności siebie. Musisz nad tym popracować :)

Gość monicaaaaaaaaaa
nie mam zamiaru nikogo bić, jak to miał być żart to wymyśl śmieszniejszy :O

Gość gość
Rzadkim budyniem chlapnij w oczy , temu co ciw drogę wskoczy.:P

Gość monicaaaaaaaaaa
no trochę brak mi pewności siebie, a już na pewno w nowym towarzystwie bo tam nie wiem czego mogę się spodziewać ...nie raz słyszy się ,że ludzie w pracy lubią kogoś obmawiać, donosić na siebie itd , a ja sie tak wszystkim przejmuje i wtedy bym się chyba załamała

Gość gość
Masz rację - takie rzeczy się zdarzają, ja też tak mam, ale się już przyzwyczaiłam. Przychodzę do pracy, zaparzam melisę, robię co do mnie należy i wychodzę. Pracuję dla pieniędzy, a towarzystwo to na mnie w domu czeka i to jest dla mnie najważniejsze. Będzie dobrze, ale nad pewnością siebie popracuj jednak.

Gość gość
ty studiujesz prawo i boisz się ludzi??? współczuje osobie którą będziesz reprezentować w sądzie,

Gość gość
ta, zdolujcie ja jeszcze bardziej!!! co za bydlo tu siedz

Gość dr trupek zredukowany
Czyli potraktuj pracę, jako wyzwanie, metodę na pozbycie się niepewności. Nie ma się czego bać

Gość dr trupek zredukowany
Ludzie w pracy, są tacy jak wszędzie, czyli różni. Nie wiesz jak trafisz. Zawsze są jakieś relacje, jakieś układy, układziki, jakieś sympatie i antypatie. Byle nie było gnojenia i chamstwa. Nauczysz się żyć z ludźmi, być asertywna. A pracę, to pewnie będziesz miała w życiu niejedną. I jeszcze jedno, jeśli masz dobry układ z rodzicami, nie boisz się o utrzymanie, to w ogóle nic nie tracisz, bo zawsze możesz z pracy odejść, jeśli będzie naprawdę źle.