Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

asymetria ułożenia...napięcie mięśniowe i odkształcona główka

Polecane posty

Gość gość

Poszłam do pediatry po skierowanie do specjalisty,jutro idę do niego,mam jedna pytanko do Was odnośnie Waszych dzieci Moja przez asymetrię ma odkształconą trochę główkę tzn spłaszczoną lewą stronę,myślałam że wypracuję to gdy będę podkładać coś tak by mała mi nie odwracała ciągle główki w lewo ale zauważyłam napięcie w rączce więc wolę już iść z tym do specjalisty.Napiszcie jak długo główka wraca do normy,moja ma 6 tygodni więc w jakieś 4 tygodnie jej się odkształciła

Gość gość
moja miała bardzo płaską..mam wrażenie że każde dziecko ma swoją ulubioną stronę, ale u swoich dzieci wiadomo zauważamy bardziej. Ma ponad roczek i jest już ok, choć ja ciągle widzę nierówności :)

Dobrze , że idziesz do neurologa, ale się nie martw, w tym wieku asymetria jest normalna i często przechodzi sama, bój synek długo układał się w rogal, przeszło samo, u neurologa byliśmy w innej sprawie i już śladu po asymetrii nie było. A jak sama doszłaś do tego wnm w rączce?

Gość gość
pupkę kieruje w przeciwnym kierunku co układa główkę czyli główka w lewo a bioderka w prawo,w rączce czuję że napina ją,piąstka jest bardziej zaciśnięta i bardziej napina mięśnie w rączce niż w prawej