Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Judyta135

Jakie książki możecie mi polecić?

Polecane posty

Gość Judyta135

Cześć szukam książki wartej do przeczytania . Interesują mnie książki o tematyce kryminalnej .Nie lubię książek w których nic się nie dzieje. Lubie książki dokumentalne jak i fantastyczne . Bardzo podobają mi się książki Herlana Cobaina .

Gość apap z kodeina
Guy Gilbert idz na calosc

Gość gość
najnowsza szmaragdowa tablica jest kapitalna, poza tym Gra anioła, Cień wiatru, Więzień nieba

Gość gość
Cień Wiatru? ryzykowne ledwo zmęczyłam tę książkę, a zdarza mi się to raz na 10 lat (czytam 5-8 książek w miesiącu) wg mnie jest beznadziejna. Kryminały skandynawskie - Lackberg (bardzo przyjemne czytadło, trzeba czytać po kolei), Hennkel, Thomas Kanger, wiele wiele nazwisk Rosyjskie - Marinina, są jeszcze różne Doncowe (to bardziej w stylu Chmielewskiej) Noah Gordon - seria o Medicusie (średniowiecze, z wątkiem medycznym, super się czyta) Cherezińska - Północna Droga - pierwsze książki są super.

Lubię takie tematy :-) Lubisz kryminały,ale ja polecę ci szczyptę tajemniczości i grozy od mojego mistrza Stephena Kinga. Na początek Ręka Mistrza. Facet traci rękę. Rodzina się rozpada a on wyprowadza się na wyspę. Okazuje się że nagle zrodził się w nim talent do malowania. Problem w tym,że jego obrazy mają wpływ na rzeczywistość - raz dobry raz zły. Inna dobra książka Kinga - Pod Kopułą. Miasteczko zostaje nagle oddzielone od świata przez nieznane zjawisko kopuły. największym zagrożeniem dla mieszkańców okazują się oni sami. Przewroty, walka o władzę, Ludzie którzy szukają rozwiązania problemu vs łajzy chcące wykorzystać katastrofę do wprowadzenia swojej dyktatury ;-)

Gość tutiki
Keri Arthur cykl o Riley Jenson

Gość molik gosc
Jeśli kryminały - to : 1. Alex Kava cała seria o detektyw Maggie O' Dell :-) rewelacyjne! 2. Camilla Lackberg i jej seria o Fjallbace, naprawdę mocne, dobre kryminały! 3. Ryszard Ćwirlej kryminały neomilicyjne ( czyli klimaty PRL u i 07 zgłoś się, taki niecodzienny kryminał, ale bardzo dobry ) 4. James Patterson - wszystko, podobny do Cobaina, ale momentami baaardzo mocny, dla wielbicieli dość makabrycznych kryminałów 5. Henning Mankell i "Powrót nauczyciela tańca" 6. Stephen King - np. klasyka - Lśnienie, Misery, Cmentarz dla zwierzaków, seria o rewolwerowcu Rolandzie itp. 7. Stieg Larsson trylogia Millenium - kryminał i polityka w tle