Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Picie mleczka z butelki trwa prawie godzine

Polecane posty

Gość gość

Synek ma 9 miesięcy, picie mleka wygląda tak, że złapie kilka 'łyków' i przewraca się na brzuszek, chwyta się zabawek, wstaje i zjedzenie jednej butelki trwa godzine, czasem nawet więcej. Zmieniałam smoczek na ten z trzema dziurkami ale nie przynosi to efektów. Czy moge podać mleko np w kubeczku lub tak aby zjadał łyżeczką?

Gość gość
Autorka dodam, że z jedzeniem mięska, jabłuszka, marchewek czy innych produktów nie ma najmniejszego problemu. Jedynie z mlekiem.

Gość gość
Mieliśmy podobny problem. Podawałam w końcu mleko w kubeczku niekapku, sprawdziło się. Na początku mała się krztusiła ale z czasem nauczyła się z tego pić :)

Gość gość
Mleczko, mięsko, jabluszko ? Jesteś przedszkolakiem :-o?

"czy mogę podać w kubeczku" a kto ci zabroni? jeżu coraz głupsze te pytania :O

Gość gość
wy odpowiadające frustratki :o

moze zrob wieksza dziurke? ja tak robie kupuje smoczka z dziurka i nozyczkami nacinam krzyzyk,szybko wypija i sie nie krztusi,fajne te z LOUI

Gość gość
to raczej nie chodzi o wielkosc dziurki w smoczku. jemu sie nudzi w czasie ssania bo pewnie za dlugo to trwa nawet z wieksza dziurka. podawaj w kubeczku niekapku zawsze to jakas odmiana

Gość gość
Po pierwsze, żadnych zabawek w otoczeniu jedzącego dziecka, po drugie , jakie przewracanie się na brzuch? Podajesz mu butlę w łóżeczku? Na macie? Połóż go w fotelik, ściągnij pałąk z zabawkami, stwórz mniej kolorowe otoczenie i niech skupi się tylko na piciu.

kiedy dziecko je, pije mleko postaraj się o to by nie miało w zasięgu siebie żadnych ROZPRASZACZY typu zabawki tv itd, najlepiej niech to będzie jadalnia, kuchnia lub też łóżeczko malucha0kiedy pije mleko przed zaśnięciem. Jeśli chodzi o butelkę może zmień na niekapek, tylko taki z miekkim "dziubkiem" bo na rynku jest tego wiele ale większość jest nieelastyczna i maluchy nie mają pojęcia co z tym zrobić