Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewkuuu

co ze sobą zrobić?gdzie szukać motywacji?martwie sie o sama siebie

Polecane posty

Gość Ewkuuu

Witam Jeszcze rok temu bylam energiczna,zywa,radosna dziewczyna Mam 22 lata i od roku borykam sie z duzymi zmianami w psychice,zdrowiu Rozne wydarzenia z zycia,losowe, wplynely na moje zachownie,zdrowie i motywacje Wczesniej uwielbialam sprzatac,zawsze wstawalam rano, mialam sto roznych pomysłów na spedzenie dnia, a ostatnio ( ponad pol roku) nie chce mi sie nic Nie moge rzucic palenia, choc wiem ze powinnam, mialam problemy z sercem, arytmia serca nabyta w skutek roznych zyciowych problemow ale przeszlo mniej wiecej Pale, nie cwicze nic a nic, moge nie wstawac z lozka, proste czynnosci sa jakby 100% trudniejsze, nie wiem juz gdzie szukac motywacji....

Może sport pomoże ci wrócić do dawnej formy psychicznej? Mi treningi dały motywację do wczesnego wstawania, dbania o wygląd i dietę. Kiedy mózg się dotleni, łatwiej jest się uczyć, humor się poprawia. Odkąd biegam, przestałam mieć migrenowe bóle głowy, stałam się weselsza. W chwilach słabości oglądam w internecie zdjęcia przedstawiające wysportowane kobiety, ładne krajobrazy, kolorowe owoce.

Gość Ewkuuu
jest to jakiś sposób na pewno, duży wplyw na moje zmiany miala prace, ktora zaczynalam o 12 w południe a konczylam 1-2 w nocy, przez to brak czasu na wszystko, tylko spałam albo bylam w pracy, bylam wykonczona teraz rzucilam ta prace, byla dla mnie za duzym stresem, mam duzo czasu i kompletnie nie wiem jak go zagospodarowac, nie lubie biedac, ale uwielbiam tenis i jazde na rolkach moze od tego zaczne, TYLKO JAK POZDBYC SIE TYCH CHOLERNYCH PAPIEROCHÓW!!!!!

Nie ciśnieniuj się, nie wszystko od razu. Jeździj na rolkach,jeśli to lubisz, postaraj się jeść zdrowiej (bez żadnych diet - po prostu zdrowo) i zaczekaj aż to wszystko stanie się twoim nowym stylem życia. Kiedy już porządnie się wkręcisz,łatwiej będzie ci rzucić palenie, bo psychicznie będziesz mocniejsza i nie będzie to pasowało do 'nowej ciebie'. Nie bój się też skorzystać z preparatów dostępny w aptece. Mojemu partnerowi pomogły akurat niqiutin mini, ale wybór jest duży. Postaraj się rozluźnić, myśleć pozytywnie. Polecam ci jogę, uspokaja i uczy zachowania spokoju w stresujących sytuacjach, co może pomóc w chwilach kiedy normalnie myślałabyś o papierosie. Postaraj się też znaleźć sobie jakieś hobby, świat jest o wiele piękniejszy kiedy ma się jakieś pasje

Gość Ewkuuu
No powiem Ci szczerze, że Twoja odpowiedź na moj temat mi pomogła, tez chce wszystko szybko szybko, z natury jestem szybka, i to mnie cofa i nie pomaga. spróbuje z ta joga, jakies proste cwiczenia oddechowe, jakas pozytywna muzyka, ma to sens, dzięki:)

Wybacz,że dopiero teraz, ale miałam problem ze znalezieniem tego filmiku, a pomyślałam o nim, kiedy tylko zobaczyłam Twój temat. http://joemonster.org/filmy/42779/AWESOME_X_Zycie_jest_piekne Staraj się otaczać ludźmi inspirującymi. Nie musisz od razu zakochać się w tym co lubią/robią, ale fajnie jest widzieć jak wiele można w życiu robić, jak spędzać czas, jak się czemuś poświęcić. Z doświadczenia wiem że towarzystwo maruderów cię nie rozwinie, a zdołuje. Ja np kiedy poznam kogoś,kto się czymś poważnie interesuje,proszę żeby mi o tym opowiedział. Nie ważne czy czeka mnie wykład o motocyklach, rugby, tańcu latynoskim czy wspinaczce górskiej. Fajnie jest po prostu poznawać nieznane, czerpać inspirację z innych ludzi, którzy lubią żyć.