Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kontrpropozycja obiadu na środę

Polecane posty

Gość gość

zupa pomidorowa z brązowym ryżem i lubczykiem tłuczone ziemniaki ze szczypiorkiem, kotlet schabowy, sałata z sosem jogurtowym ciasto truskawkowe z galaretką woda mineralna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak robisz sos jogurtowy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jogurt naturalny, odrobina cukru, octu winnego lub jabłkowego, szczypta soli i czosnku granulowanego, tak rozkładam proporcje, żeby sałata wychodziła bardziej słodka niż kwaśna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Acha, no bo ja mieszam jogurt naturalny z majonezem i przyprawiam do smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
my nie przepadamy za majonezem, dlatego robię w ten sposób :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
obiad w taką pogodę już niech będzie południowy/orientalny, bo takich codziennych, tutejszych już nie chce się jeść, typu kotlet, kurczak z ziemniakami. Czyli ostro i dużo przypraw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Winogronek
A więc co proponujesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ostro i dużo przypraw to chyba raczej na rozgrzanie zimową porą, a nie na obiad w 30 stopniowym upale ;) jak już, to może jakiś chłodnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale delicje :D juz bys błysnela czym bardziej wyrafinowanym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sosik bardzo fajny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie muszę błyszczeć, ważne, że smakuje ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale to jest proza kulinarna. pomidorowka i kotlet? rety PRL :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Winogronek
MUSZĘ ZROBIĆ TAKI SOS JOGURTOWY:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale to jest proza kulinarna. pomidorowka i kotlet? rety PRL X podejrzewam, że właśnie na tej prozie się wychowałaś i krzywda ci się nie stała, skoro jeszcze żyjesz :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Odezwał sie nowoczesny/a

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
właśnie ostro i dużo przypraw to właściwość kuchni upalnych części ziemi, im bardziej gorąco tym ostrzej, nikt nie je ostro na rozgrzanie w czasie mrozów, wtedy w ogóle przyprawy mało smakują, a szczególnie taka jak chili.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepiej żeby gębe wykrzywiało, a na koniec popić szampanem:-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
raczej szampotem zeby az bulbonki lecialy nosem i uszami:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×