Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciagłe zmeczenie

Polecane posty

Gość gość

Mam 21 lat. Pracuje dziennie po 8 godzin 5 dni w tygodniu. sypiam roznie po 6h 8 h w wolne dni nawet po 9 , 10. Pracuje jako fryzjerka , wiec ta praca nie jest jakos bardzo meczaca ale caly dzien na nogach. Od pol roku mecze sie z problemem ciaglego zmeczenia. Wstaje zmeczona , wracam z pracy zmeczona jak po maratonie. po pracy klade sie na fotelu i zasypiam. Z pracy wracam autobusem i juz siedzac w autobusie oczy mi sie zamykaja. Zastanawiam sie czy to moze jakas choroba ? brak witamin ? albo moze przez antykoncepcje ? Poniewaz ostatnio mam skoki nastroju ( przez glupote potrafie sie rozplakac i zezłościć). Czy moze ktos z Was mial / ma podobna sytuacje albo o niej slyszal ? Wszelkie informacje beda dla mnie bardzo pomocne

Gość gość
sprawdź jak Twoja tarczyca TSH powinnaś mieć nie więcej jak 2

Gość gość
Mam 3 :(

Gość gość
czyli niedoczynność musisz zrobić cały pakiet badań tarczycowych: TSH, ft3, ft4, anty TPO i anty TG łącznie z usg tarczycy poszukaj dobrego endokrynologa

Gość gość
No to musisz nakarmic tarczyce,a nie chodzic po lekarzach

Gość gość
i nie słuchaj trolla od "karmienia tarczycy":O

Gość gość
Tak to lepiej słuchaj trolla gość dziś i zagłodz tarczyce :)

Gość gość
FT3 3.70 (min 2.60 max 4.40) FT4 1.33 ( min 0.93 max 1.70) TSH 3.01

Gość gość
Oprócz badania tarczycy,ktore jest bardzo wazne,powinnaś zrobic ogólne badania krwi,sprawdzić poziom magnezu przyczyn moze byc wiele,u mnie ciagle zmęczenie wynika z depresji.Najlepiej idź do lekarza.

Gość gość
takie wahania nastrojów zawsze o czymś świadczą ,oczywiście,ze spotkałam sie z tym jednak nikt nie wie co ciebie dokładnie dotyczy najlepiej jak pójdziesz do lekarza.Zrobisz dokładne badania krwi,opowiesz o wahaniach nastroju i wspomnij koniecznie o tabletkach hormonalnych.

Gość gość
Nikt na forum nie moze stwierdzić,ze cos nie tak z twoja tarczycą ...a wyniki sa rozne ,to zalezy od laboratorium.Przy Tsh tez powinno byc podane od do ,nie wiem gdzie robisz badania ale to wazne,ja kiedyś dostałam błędny wynik ft 4 i teraz wiem,ze badania najlepiej robić w szpitalu ,gdzie leczy sie choroby tarczycy(można prywatnie lub ze skierowaniem)

Gość gość
ciągłe zmęczenie z depresji??? chyba depresja i zmęczenie od chorej tarczycy! przerabiałam to wiele lat i dopiero leczenie tarczycy przyniosło efekty - minęła depresja i zmęczenie niemniej jednak muszę i tak suplementować magnez

Gość gość
Jednym z objawów depresji jest ciagle zmęczenie ,nie ma co sie dziwić,mam zdrowa tarczycę,wszystkie badania,usg ok,powtarzam je raz na jakiś czas.Osoby chore na depresje sa bardzo zmęczone i z czasem juz nie moga funkcjonować.Nie pisz tak jesli tego nie wiesz,stan psychiczny bardzo odbija sie na naszym stanie fizycznym.

Gość gość
Dodam tylko,ze zaczyna sie niewinnie,wlasnie człowiek jest zmęczony ,często duzo śpi bądź odwrotnie,nie ma siły nic robić itd.a potem jest jak jest.Zazwyczaj nikt nie widzi u siebie depresji ,ludzie zaczynaja sie leczyć zbyt późno.

Gość gość
AUTOR. Witam was. na poczatku chce podziekowac ze mi odpowiadacie ;) bylam u lekarza pierwszego kontaktu powiedzialam jej ze biore tabletki antykoncepcyjne , o zmianach nastroju , wagi,apetytu, zmeczeniu. Pierwsze jej pytanie to bylo czy nie jestem w ciazy. Nie nic tak nie jest chociaz bym chciala. Zrobilam cale badania : Morfologia , mocz, glukoza,tsh , ft4, ft4. teraz ide do lekarza by sprawdzil wyniki. wszystkie mieszka sie miedzy min a max . chodz sa na skraju minimum. Ostatnio mam bardzo ochote na lody :D Waga spada w dol a humor juz sie troche ustatkowal ( moze z powodu zblizajacego sie urlopu)

Gość gość
napisz wszystkie wyniki i normy do nich

dieta ma też duże znaczenie, ograniczenie ciężko strawnych posiłków, spowoduje, ze organizm bedzie mial wiecej sily do zycia, a mniej bedzie zuzywal na trawienie, polecam wykluczenie mięsa, albo ograniczenie

przyczyn może byc wiele..depresja, a może brak uprawiania jakiegoś sportu, i są jeszcze te wynikające z chorób ciała...

Gość natuss
Ja bym zaczęła od odkwaszenia organizmu (polecam http://lanatural.pl/pl/p/Probalance-LR/153) i sprawdzenia stanu jego zagrzybienia i zamieszkania przez pasożyty. Sporo z nas ma z tym problem i nie jest to nic wstydliwego - normalna rzecz, z tymże może mocno wpływać na nasze samopoczucie i mocno zniekształcać pracę naszych organów, w tym tarczycy właśnie.