Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cień samotności

PIEPRZYK NA TWARZY!! JAK BEZPIECZNIE USUNAC ?

Polecane posty

cześc wam :) jak w temacie, mam pieprzyki na twarzy, ogolnie kilka i lubie je ale jeden jest ktorego bardzo chce sie pozbyc... na nosie! Jako nastolatka bardzo sie tego wstydziłam, teraz jest inaczej ale dalej go nie chce... Moze wiecie jak to teraz mozna usunac, szybko, tak aby blizna sie szybko goiła... W ogole od czego zaczac? czy pojsc do dermatologa zapytac czy mozna, czy bezposrednio do chirurga ?

Gość idziesz do poradni dermatologi
i dermatochirurg ci usunie laserem CO2. ja dziś usuwałam :D mało co czuć i od razu jest lekko podgojone, nie ma krwi, polecam ceny nie są za sztuke (przynajmniej w moim miescie) tylko np 1-3 pieprzyki - 125zł 4-10 - 250zł

a i trwa to dosłownie minute usunac taki jeden pieprzyk :D

Serio? hmm ja wlasnie chodzilam regularnie do jednego dermatologa ktory mi wyleczył buźke z blizn po tradziku, i mam zamiar pojsc na laser tak dla podtrzymania efektu wiec zapytam ja, pewnie ma takie cacko :D a gdzie miałas ten pieprzyk? duzy był? płaski czy wypukły? wiesz jak długo bedzie gojenie trwało?

zapomniałam napisac ze do tego zabiegu musisz mieć jakieś potwierdzenie że miałaś 2 szczepienia na WZW typu B np. ksiazeczke zdrowia czy karte szczepien

- pieprzyki miałam na plecach i pod kolanami. na twarzy mam znamiona w kolorze skóry, które też bedę usuwać ale po lecie :D - to nie jest tak że masz rane jakby ci ktos skóre skalpelem wyciął i jakieś szwy. laser od razu przypala skóre, nei ma krwi, ślad jest jasnoróżowy. myśle ze kilka tygodni i bedzie wygojone

pieprzyki które usuwałam były wypukłe :P i mi zaczepiały :o

o kurcze... zmartwiłas mnie tymi szczepieniami... nie mieszkam w pl i nie mam czasu na tyle by te szczepienia zrobic bo to sie robi w odstepie czasowym... a chciałam to na urlopie załatwic :(

a ty nie miałaś robionych nigdy jesteś pewna? ja to miałam jakoś w liceum, ale jestem rocznik 90

to jest ta ktora w szkole sie dostawało? ale jak ty miałas to ja tez:) bo jestem troszke starsza :P oj to juz lepiej :) to powinno byc wpisane w ksiazeczce zdrowia, albo w dokumentacji w przychodni co nie

tak, to jest w książeczce zdrowia wpisane. i w karcie szczepień którą mogą ci wydać w przychodni. ta szczepionka u mnie jest wpisana jako "Euvax"

nie trzeba nic więcej tylko te potwierdzenie szczepień. i od razu usuwa na wizycie, trwa to bardzo krótko jak pisałam :D

Gość gość
bzdury ktoś napisał Dermatolaserem nie wolno usuwać pieprzyków, można usuwac inne zmiany, brodawczaki, brodawki i inne, ale pieprzyków nikt inaczej niż skalpelem NIE USUNIE!

Gość gość
każdy pieprzyk musi być zbadany hist-pat a właśnie laser to uniemozliwia, dlatego pieprzyków się NIE usuwa laserem

moich nie dawali - lekarz najpierw obejrzał pieprzyk i stwierdził że 0 zagrożenia, regularny, mało barwnika :D jeśli coś zauważy nieprawidłowego to na pewno daje i później masz wyniki

no to nieźle sie pomieszało... :/ moze ktos jeszcze napisze co wie na te tematy? moj pieprzyk ktory chce usunac jest płaski i troche ciemniejszy niz skóra, lekko brazowy... nie jakis bardzo ciemny i wypukły...

moje "pieprzyki" o ile pozwolicie mi je tak nazwać, wyglądały jak pieprzyk - były brązowe, miałam je od wielu lat, a lekarz stwierdził ze to zwykły "włókniak"

Gość gość
co innego włókniak a co innego pieprzyk (znamię)!!!.

może autorka też ma włokniak :D ja myślałam że mam pieprzyki, okazało sie że to nie pieprzyki :P

Gość gość
włókniaki są rzadkie, więc nie ma co robić autorce nadziei na laser, bo zapewne ma znamię.

chciałabym zeby to cos co nie bedzie niepokojacego i jednoczesnie nadajacego sie do usunieca "od reki" :( mam to od dziecka... od kiedy pamietam...

Gość gość
usuwaj zdecydowanie skalpelem- trzeba zbadać histopatologicznie.

Gość haneczka33333
Mój brat usuwał ostatnio znamię na policzku w Lecznicy Melitus w Warszawie. No i teraz wygląda i czuje się lepiej :-) Podobno to bardzo bezpieczny zabieg. I pacjentowi nic nie grozi! Pozdrawiam ;-)

Gość gość
ja usuwałam laserowo narośl, któą miałam na policzku( była okropna) i pieprzyki odstające, które zawsze mi przeszkadzały bo były z tyłu głowy na szyi i za kazdym razem jak sie czesałam to o nie zahaczałam, teraz jestem szczęśliwa ze już ich nie mam, zabieg był szybki i bezbolesny, robiłam w bytomskiej klinice amaryllis, polecam