Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

3 latka i całkowity brak kontaktu Z RÓWIEŚNIKAMI

Polecane posty

Gość gość

córka ma 3 latka, jest ze mną w domu. często choruje więc nie posyłam jej do przedszkola. obecnie jestem na macierzynskim (syn 4 m-ce). corka nie ma zadnego kontaktu z rowiesnikami, nie mamy nikogo w rodzinie z malymi dziećmi, sąsiedzi tez nie mają takich maluchow. chcę żeby córka poszła do szkoły dopiero jak będzie miala 5 lat. czy wtedy sobie poradzi?? dzis chwilkę bawiła się na placu zabaw i jak ktos z dzieci jej powiedzial ze czegos nie moze to sie rozplakala...

Gość gość
imdziecko wczesniej zacznie miec kontakt z innymi dziecmi tym lepiej. moze ma molziowsc zapisanaia jej fdo jakiegos klubiku dla dzieci. na 4 h dziennie.

Gość gość
To zacznij ją uspołeczniać w jakikolwiek sposób- w bawialni, na placu zabaw, na zajeciach dla maluchów, zaprowadź ją do klubiku dla dzieci przynajmniej 1 raz w tygodniu.

Gość gość
Moj tez nie mial ,do przedszkola dostal sie jak mial 5 lat ,na plac zabaw chodzil od czasu do czasu a i tam nie bylo dzieci w jego wieku ,dzisiaj ma lat 11 i jakos daje rade full kolegów kolazanek tez ,nie jest wstydliwy ,a glownie siedzial do tych 5 lat ze mna no i z opiekunka ,ale to zalezy od dziecka bo moja kumpela ma corke 12 latke i bardzo zamknieta w sobie niby chodzila do przedszkola i na jakies kółka rozne to jednak nic nie dalo w klasie sero kolezanek ,smieja sie z niej jedyny kolega to moj syn ,razem sie dogaduja jakos.Ale jak masz mozliwosc to zapisz corke wlasnie do jakiegos osiedlowego klubu aby zobaczyla jak to jest w grupie noi tez rozmawiaj ze nie trzeba plakac jak ktos cos powie nie po jej mysli.