Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniczka09

Co podać na obiad na Dzień Mamy?

Polecane posty

Gość Moniczka09

Mogłybyście zainspirować mnie, zaproponować co podać na obiad z okazji Dnia Matki? Zaprosiliśmy z narzeczonym nasze Mamy i chcielibyśmy pozytywnie je zaskoczyć, o ile na obiad mamy kilka pomysłów, pilnie potrzebujemy inspiracji jeśli chodzi o deser! Czy do ciasta w taką pogodę bardziej wypada podać kawę i herbatę mrożoną czy jednak gorące napoje będą lepszym pomysłem? :) Będziemy wdzięczni za wszelkie pomysły i przepisy :)

Gość gość
krowi placek i końskie pączki

Gość gość
Możecie przygotować te mrożone napoje, jak ktoś będzie chciał gorącą kawę czy herbatę, to przecież je można zrobić w ciągu minuty. Ciasto - może z sezonowymi owocami jak rabarbar czy truskawki?

Ja niedawno przygotowałam na deser dla swojej mamy gruszki gotowane w czerwonym wytrawnym winie. Upiekłam piernik i podałam je razem z piernikiem i lodami waniliowymi. Z reszty winy wina, jaki został po gotowaniu gruszek zrobiłam sos, zagęszczając je i odpowiednio doprawiając. Proste i eleganckie

Gość Moniczka009
Tak, wiem, że gorące napoje można przygotować w minutę, ale chciałabym przygotować się i dowiedzieć o Waszych pomysłach, bo mrożoną kawę można podać na tyle ciekawych sposobów, że muszę poszukać dobrego i niecodziennego przepisu :) @BlueBonnie dzięki za pomysły, ale chyba nasze Mamy mniej niż my przepadają za gruszkami, ale przepis pewnie nie raz przyda się na inną uroczystość bądź eleganckie spotkanie! Ciasto z rabarbarem może być strzałem w dziesiątkę! :) Nie pomyślałam o tym wcześniej :)