Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dużo kosztują przelewy z banków z różnych krajów

Polecane posty

Gość gość

Przykładowo: mam konto w polskim banku ing, robię komuś jakieś zlecenie. Ta osoba mieszka w USA, Anglii albo Niemczech, i płaci mi przelewem ze swojego konta bankowego na moje polskie, czy taki przelew dużo kosztuje?

Gość gość
słyszałem, że w ING to tylko 5zł, ale nie wiem czy wewnątrz banku czy ogólnie na zagraniczne. Tak było kiedyś i ING tym się chwalił, że zagraniczne ma tanie. A czy przelew z zagranicy do Polski dużo kosztuje? Pewnie nie mniej niż PayPal pobiera czyli jakieś 1%, ale to taka ogólna zasada, możliwe, że teraz obniżyli ceny.

Gość gość
A płaci ta osoba, co robi przelew zza granicy czy z mojego konta pobierają?

Gość gość
no dostajesz kwotę pomniejszoną o ten 1%.

Gość gość
aha dzięki. A długo idzie taki przelew, np. z Niemiec?

Gość gość
1 dzień roboczy, następnego dnia od przelewu najpóźniej dostaniesz.

Gość deprenka45
Wszystko zależne jest od tego w jakim banku posiadasz konto.W niektórych takie przelewy niestety kosztują dużo, w niektórych są dość niedrogie. Polecam zerknąć sobie tutaj: http://www.banki.pl/rankingi - na stronie możesz sobie przejrzeć praktycznie wszystkie banki pod tym kątem i może pomoże Ci to zdecydować się na ten najtańszy.

Gość matalko
Jak masz konto złotówkowe, a nie walutowe to lepiej korzystać z agentów zewnętrznych. Niższa opłata i znacznie krótszy czas oczekiwania. http://www.transfer24.eu prowizja 0.95eur przy przelewie do 50eur, jak wyżej to zależy od kwoty, a na pieniądze nie trzeba długo czekać, są w ten sam dzień

Gość danm

Najtańsze przelewy z UK do Polski masz zdecydowanie przez eurotransfer24.com. Prawdopodobnie z tego powodu, że mają siedzibę w UK bezpośrednio, więc mniejsze opodatkowanie, a oddział w Polsce i infolinię. Dobrze to działa. Mam od nich nawet kartę, jestem zarejestrowany automatycznie w programie partnerskim, więc jakieś tam zwroty wpadają, bo kilka osób też wciągnąłem z pracy po wyjaśnieniu. Solidne, sprawdzone od dawna rozwiązanie, z chyba najniższymi prowizjami, niezależnie od kwoty. No i jest tzw. gwarancja bezpieczeństwa, co mnie w pewien sposób przekonało. Jest zrozumienie potrzeb Polonii. To widać nawet w obsłudze klienta. Dobrych polecam zawsze. Pozdrawiam.