Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Utrata miesiączki, 6 mcy po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Hej, zastanawiam się, czy też ktoś miał podobnie. Jestem pół roku po porodzie. jakiś miesiąc po połogu dostałam pierwszy okres. Potem dostałam po miesiącu drugi, czyli było to jakieś 3 i pół miesiąca po porodzie. Od tej chwili cisza. Miał ktoś podobnie? Czy powinnam iść do lekarza po tabletki na wywołanie miesiączki, czy po prostu tak się może zdarzać. Dodam, że karmię piersią, więc w ogóle dziwne, że miałam te 2 miesiączki.

Gość gość
A moze w ciazy jestes? Albo rozchwianie hormonow:-)

Gość gość
A ciążę wykluczasz?

Gość gość
Nie jestem, wczoraj nawet zrobiłam test żeby się upewnić, bo też mi to do głowy przyszło, że może cudem plemniki przez gumę się przebiły, ale nie ;) No właśnie pewnie mi hormony szaleją, tylko się zastanawiam, czy iść z tym do lekarza po jakąś luteinę, czy sobie darować, bo przecież kp można nie mieć okresu i normalnie nikt go nie wywołuje. Ale skoro miałam 2 razy jakby normalnie to już nie wiem...

Gość gość
Ja bym poszla do lekarza na kontrole. Minelo pol roku od porodu wiec i tak przydala by sie wizyta. A jesli chodzi o hormonalne tabletki na wywolanie okresu to nie wiem czy kp mozna je przyjmować.

tu autorka. Tak myślałam, że wizyta mnie nie ominie... Czy lekarz powinien zalecić jakieś szczególne badania po takim czasie od porodu? Byłam 6 tyg po porodzie to obejrzał i tyle.

Gość gość
Ja sama z siebie zrobilam sobie ogolne badanie krwi i moczu. Ale ja mialam anemie w ciazy i chciałam sie upewnic czy jest juz ok. Mysle ze jak beda konieczne badania to lekarz na wizycie ci zleci.