Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ubieracie niemowlaki na noc w taką pogodę

Polecane posty

Gość gość

normalnie to mojej 8-miesięcznej ubieram do spania body długi rękaw + śpiochy albo body krótki rękaw + pajac. co ubieracie latem?

Gość gość
Ja polrocznej body krotki rekaw i krotkie cienkie pizamowe spodnie, przykrywam kocykiem i bez skarpet

Gość gość
Moja ma 10 miesięcy. W pokoju ma dość gorąco, bo mamy dom z poddaszem użytkowym . Śpi w body z krótkim rękawem lub w samym pampersie.

Gość gość
Moja ma 10 miesięcy. W pokoju ma dość gorąco, bo mamy dom z poddaszem użytkowym . Śpi w body z krótkim rękawem lub w samym pampersie.

Gość gość
Zimą mojego noworodka ubierałam w samego pajaca, polarowego a czasem i tak był spocony cały a teraz w normalnego. Jak był mniejszy to owijałam go kocykiem, wsadzałam do śpiworka lub woombie a teraz leży tylko pod kocykiem.

Gość gość
Teraz mój maluch 4 miesiące będzie kończył.

Gość gość
Moja do tej pory spala body krótkie i pajac teraz od kilku dni upałów boby DL rękaw i skarpetki. Ma 5 mies

Gość gość
Rampers bez skarpet pod koldra ze mna ale praktycznie cala noc spimy rozkryci

Gość gość
U mnie również rampers plus kocyk średniej grubowści. Ale nie długo będziemy musieli przejść na body z krótkim rękawem i cienki kocyk bo już widzę że jej za gorąco sie robi w nocy

Gość gość
body z długim, spodnie i skarpetki ale w mieszkaniu nie mamy upalow. w jej pokoju jej ok 20stopni

Gość gość
8 msc, koszulka z kr rękawem i spodenki bez stópek, sama śpię w majtkch i koszulce na ramiączkach

Gość gość
moj juz nie niemowlak,ale w tej kwestii nic sie nie zmienilo. sypia tam samo jak tamtego lata. na razie ma body na ramiaczkach i cienka bawelniana pizamke z dlugimi rekawami i nogawkami plus cienkie skarpetki stopki. zazwyczaj spi odkryty i jest mu akurat. w najgoretszym okresie spal w samym pajacu. w krotkich rekawkach zawsze marzl jak spal i mocno plakal. jestesmy wszyscy zmarzlakami,ja i maz tez spimy w dlugich pizamach.

Gość gość
W nocy: cieniutkie body z długim rękawem (body są z różnych materiałów, a ja podostawałam też takie z Lupilu.. beznadziejne, cienkie i kolorowe, ale do spania akurat), do tego cienkie bawełniane spodenki, takie piżamowe i śpiworek. Na razie temperatura w nocy w pokoju jest normalna. Gdy będzie gorąco, to zrezygnujemy ze śpiworka, a przy upałach pewnie będzie krótki rękaw.

Gość gość
moja śpi w pajacu (na gołe ciało). W domu mamy ciepło, ale to jest zmarzluch.

Gość gość
body z krótkim rękawem i pół śpiochy - ma 5 miesięcy i się rozkopuje a w dzień same body

Gość gość
Dziewczyny,pytanie do tych,które ubierają dzieci w same body. Czy nogi przykrywacie kocykiem? Moja spi w body i wkladam córkę w cienki spiworek,bo z koca się rozkopuje. Ale obawiam się,ze przy tych temp.sie spoci...

Gość gość
Czy wasze dzieci na prawde nie marzna w tych krotkich rekawkach? Ja swojego wczoraj ubralam w samego bawelnianego pajaca,bo w. Pokoju mial 24 stopnie mimo wietrzenia i potem rozszczelnionego okna i tak sie wiercil i poplakiwal,okazalo sie,ze mu zimno,mial zimny kark,dopiero jak zalozylam koszulke na wierzch to spokojnie zasnal na reszte nocy. Podziwiam tte wasze maluchy.

Gość gość
synek ma niecaly roczek.spi w bodach z krotkim rekawkiem i skarpetkach.i w nocy przykrywam go cienkim kocykiem bo mamy pootwierane okna jest strasznie duszno.on w tych bodach i tak jest caly spocony;p

Gość gość
Nie w bodach, tylko w body.

Gość gość
Bokserka i pampers. Śpimy pod samymi poszewkami.

Gość gość
śpicie pod poszewkami? Ja mimo upału to bez kołdry nie zasnę, po prostu muszę być opatulona pod szyje :)

Gość gość
Tak spimy pod poszewkami, a zimą pod kocem w poszewce.

Gość gość
Ja śpię pod kołdrą na razie, więc dziecko też jest przykryte. Wczoraj pisałam, że zakładam: cienkie body z dł. rękawem, cienkie bawełniane spodenki, polarkowy śpiworek bez rękawów. Jednak na dzisiejszą noc zrezygnowałam ze spodenek. Moje dziecko okropnie się wierci, kręci, poza tym nie daje się przykryć niczym, dopóki nie zaśnie :-/ Jak go przykrywam, to się rozkopuje, krzyczy, wstaje,nie chce spać. Dlatego śpi w śpiworku, ten mu nie przeszkadza. Natomiast w dzień, na drzemkę śpi bez śpiworka. Im będzie się robiło cieplej, tym strój nocny będzie zmieniany/ograniczany.

Moje co prawda to już nie są niemowlakami, ale ostatniej nocy spali już w koszulkach plus córka majteczki a mały pampers. W domu było prawie 24 stopnie pomimo otworzonych okien w trzech pomieszczeniach.

Gość gość
pislsam tu gdziesz wyzej ze moj syn spi w body z kr rekawkiem i spodenkami , jednak dzisiejszej nocy musilam mu sciagnac te spodenki bo strasznei marudzil i nie dal sie przykryc wogole kolderka musialm przeczekac jak usniei dopeiro go okrylam

Gość gość
Moja córka spi w body z długim rekawem i od pasa przykryta jest kocykiem.

Gość gosciowka000000
zależy jak masz temperaturę w nocy w mieszkaniu/domu. Teraz nie są takie aż cieple noce. Zakladam normalnie pidżamkę - pajaca. Moje dziecko się w nocy rozkopuje z pościeli wiec musi być w miarę ciepło ubrane.

Gość gość
Body krótki rękaw, koc się mija z celem u nas bo nie lubi w cieple spać i się rozkopuje i przesypia noc

Gość gość
ja od tego zmarzlaka:) u nas juz sie cieplej zrobilo,sama przeszlam na krotki rekawek i synek dojrzal do tego by spac w b.cienkim pajacu bez stopek a pod spodem podkoszulek na ramiaczkach. spi odkryty i spokojnie cala noc:) nozki mu nie marzną a jeszcze kilka dni temu robilismy podejscie i bylo mu za zimno. ten pajac jest na prawde cieniutki i luzny wiec tak jakby byl okryty cieniutka warstwa materialu.

9 miesięcy -rampers i bardzo cienki kocyk, jak pielucha. Jak głęboko zaśnie to nakrywam kołderką, chociaż i tak wiem, że się rozkopie.