Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renatkaa123_

Klinika leczenia osteoporozy

Polecane posty

Gość Renatkaa123_

Znacie może jakąś dobrą klinikę leczenia osteoporozy? Myślałam nad kliniką zdrowej kości, możecie coś doradzić?

Gość gość
reklama ? mojej mamie pomagają specjalne zastrzyki, bierze je raz w miesiącu Bonviva, drogie ale pomagają a miała bardzo nasiloną już osteoporozę gdy miała kompresyjne złamania kręgosłupa i straszne bóle poprosiłam lekarza o zastrzyki z kalcytoniny łososiowej, znalazłam o tym leku w Internecie, nie dość że pomaga na osteoporozę to jeszcze ma działanie przeciwbólowe, to jakiś hormon jedyna niedogodność że lek przyjmuje się iniekcyjnie, w serii przez kilka dni mojej Mamie pomógł, złagodził bóle pleców

Gość Renatkaa123
Nie, pytanie. Dzięki za odpowiedź, aczkolwiek szukam typowej kliniki.

Gość gość
a po co ci klinika ? jak pisałam moja mama ma 79 lat i ma bardzo zaawansowana osteoporozę, miała silne bóle a leki jej pomogły niby co ma zrobić klinika ? leczenie polega na odpowiedniej diecie: czyli dużo wapnia, uzupełnianie niedoborów wit D i ewentualnie leki które powstrzymują resorpcję kosci i pomagają minerealizować je najlepsze są tłuste ryby: łosoś, śledź, makrela, sardynki, żółty ser

Gość gość
Wapnia to my mamy az za duzo,najwazniejszy tu jest magnez

Gość gość
moja ciocia tez stosuje lek bonviva. Jest drogi jak cholera, ale za to dziala, stan zdrowia sie poprawia bardzo szybko, nie narzeka juz tak na kosci. Tutaj mozna kupic najtaniej http://aptekagold.pl/bonviva-tabl-150mg-x-1.html i chyba nigdzie nie widzialam lepszej ceny tego leku :)