Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna1994

dlaczego auta nie można wyrejestrować i trzymać w garażu?

Polecane posty

Co to za bezsens, że jedynie wyrestrować mozna oddając na złom? :-o może ja mam sentyment do auta i chce je sobie zachować i nie płacić przy tym OC skoro nie wyjeżdzam na droge :-o debilizm kretynów :-o Jaki to ma do cholery sens wyjasni mi ktoś? :/ // // // // // //

Gość gość
Nie musisz placic oc tępa dzido auto moze stać i mozesz byc jego właścicielem do usranej śmierci.

Gość gość
Oc musi byc nawet jak auto stoi w garazu zamkniete 🖐️

"Nie musisz placic oc tępa dzido auto moze stać i mozesz byc jego właścicielem do usranej śmierci." dlaczego wypowiadasz sie o rzeczach o których nie masz pojęcia? Nie można wyrejestrowac auta w inny sposób niż złomowanie, i trzeba płacić oc zawsze, nawet jak auto stoi 10 lat w garażu pod groźba wysokich kar finansowych nakładanych przez ubezpieczeniowy fundusz gwarancyjny 🖐️

trzeba oc płacić, jak np po 3 latach niepłacenia będziesz chciała zapłacić, to każą ci wyrównać za poprzednie lata

trzeba oc płacić, jak np po 3 latach niepłacenia będziesz chciała zapłacić, to każą ci wyrównać za poprzednie lata

Gość gość
bo to właśnie zachłanność firm ubezpieczeniowych, wpłyneła na takie przepisy

w innych krajach normalnie można wyrejestrować, albo wykupić oc czasowe np. tylko na lato, tylko polska musi być do przodu z debilizmem..

Gość gość
zamiast płacić za ten okres, czasem lepiej wyrejestrować auto i mieć spokój :) np swoje zezłomowałam na wigmet.pl , gdzie okazało się, że dostałam pokaźną sumkę, którą przeznaczyłam potem na zakupy, bo drugie autko już stało w garażu :)

A dlaczego nie chcesz zezłomować auta skoro i tak stoi? Albo po prostu sprzedać? Ja swojego gruchota się pozbyłam ( http://oltomax.pl/ - polecam) i mi od razu lżej na sercu :D

Gość gość
A może lepiej zezłomować? Jeśli byłbyś zainteresowany, to piszą na ten temat tutaj: www.wigmet.pl całkiem ciekawe rzeczy

Gość gość
No niestety, jak samochód się nie nadaje do jazdy to trzeba go zezłomować. Bardzo często takie oc jest strasznie drogie już. No ale złomowanie samochodu to też jest jakiś zysk, np. w http://metland.com.pl/ dają całkiem dobrą cenę za złomowanie.

Gość gość
a po co takie auto się trzyma w garazu. Bez sensu. wlasnie najlepiej to je zezłomować i pozbyć sie problemu. jak chcesz się dowiedzieć więcej o złomwaniu to tu http://zlomowanie-vernal.pl/ mozesz zadzwonić i ci powiedzą jak to wyglada.