Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezdecydowana mamusia

Imię dla córki

Polecane posty

Gość gość
Ja mam nadzieję, że jak zobaczę córeczkę to będę wiedziała jak ją nazwać :) Mi się podobała Zuzanna ale właśnie przez popularność odpadło tak jak i wiele innych :( ehhhh ciężko zdecydować

Gość gość
Z Twoich propozycji podoba mi się Aleksandra i Alicja

Gość gość
Laura najpiękniejsze

Życzę Ci powodzenia :) Ja jak widać zdecydowałam się na szukanie pomocy na forum. Przejrzałam kalendarze, imienniki, pytałam krewnych i znajomych i nadal nie mam 100% pewności.

Dziękuję za kolejne odpowiedzi :) Zaczynam zliczać głosy :)

Gość gość
Lavinia :)

Dziękuję za odpowiedź. Lawinia to bardzo oryginalne imię i chyba rzadko spotykane w Polsce. Sama nie wiem jak mam się odnieść do tego imienia hmmm...

Gość gość
może Klara?

Klara, ładne imię. Kojarzę to imię tylko z Klarą Raptusiewiczówną, postacią literacką z "Zemsty" Aleksandra Fredry.

Gość gość
Nina. Ninka, Nika. Super.

Gość gość
Miałam podobne typy została Wiktoria Laura jakos nam tak spasowały te dwa imiona obok siebie choć ostatnio zastanawiałam sie czemu nie przekonałam męża do Niny bo jest dużo mniej popularne a rownie ładne jak Wiktoria masz jeszzce troche czasu wiec przemysl :)

Dzięki wielkie za głos! Nina dostaje kolejny plusik na mojej liście.

My też chcemy nadać dwa imiona :) Dziękuję za odpowiedź.

Dodam jeszcze, że Wiktoria ładnie się komponuje z Laurą, ze względu na znaczenie imion. Wiktoria z łaciny oznacza "zwycięstwo", Laura z łaciny oznacza "laur" czyli wieniec dla zwycięscy. Ja też myślałam o kombinacji Laura Weronika, Weronika z greki oznacza "zwycięstwo" tak jak Wiktoria z łaciny.

Gość gość
podoba mi się Nina, a z moich propozycji podoba mi się też Pola, Daria, Tamara, Alicja, Milena

Gość gość
ja uwielbiam imie Marianna, ale mam 2 synów :)

Gość kocilla
Nina

Gość gość
Nina

Nina, Daria i Alicja mają kolejny plusik na liście. Pola wykształciła się chyba od Apolonii popularnej w przedwojennej Polsce. Polę trudno zdrobnić w jakiś ładny sposób. Milena to jedno z nielicznych imion słowiańskich, które nadal są nadawane.

Gość iluzionn
laura albo nina

Na mojej liście Laura rywalizuje z Niną biorąc pod uwagę Waszą pomoc :) Marianna to ładne imię, bardzo romantyczne. Takie połączenie dwóch imion Marii i Anny.

"kocilla" i "iluzionn" Laura i Nina w Waszych podpowiedziach i pozostałych uczestniczek lub uczestników dyskusji rywalizują ze sobą na mojej liście. Przyznaje, że fajnie jest też mieć punkt odniesienia od osób anonimowych, niespokrewnionych, znajomych.

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gościówa ówa
Laura - ładne, mimo że trudno wymyślić do tego imienia zdrobnienie, chyba że Laurka, Laurusia Nina-też ładne Wiktoria-już ich za dużo, wydaje się oklepane przez co traci swój urok Weronika-całkiem ładne, możesz zastanowić się nad tym Aleksandra- jakoś do mnie nie przemawia. niby Ola, Olusia ale jakoś tak...hmmm z innych imion które wymieniłaś to dla mnie są passe: Zofia, Maja (wkurza mnie to że co druga dziewczynka tak się nazywa, istny koszmar), Luiza (zwyczajnie brzydkie), Antonina, Daria, Greta (wymyślne i dziwnie brzmi), Helena, Ida, Inga (kojarzy mi się z nauczycielką która kiedyś dała nieźle popalić), Karina, Lidia, Lilia pozostałe czyli Amelia, Alicja, Adrianna, Ida i Liliana są ok ;) tak poza tym moją córkę nazwałam Anita, na drugie dostała Amelia (na prośbę babci). Anita to zapomniane polskie imię ale mnie się podoba. przynajmniej nie będzie piątą Majką czy siódmą Julką w tej samej klasie :p

"gościówa ówa" dziękuję za odpowiedź :) Cieszę się, że jesteś zadowolona :) Jak widzisz ja szukam, zastanawiam się i myślę jak nazwać moją córeczkę :) Przeglądam swoją listę, Wasze wypowiedzi, wypowiedzi moich krewnych i znajomych i może to mi w jakiś sposób pomoże. Nie chcę aby w przyszłości była moim wyborem rozczarowana. Pozdrawiam serdecznie!

Gość gościówa ówa
cieszę się, że mogłam pomóc. pamiętaj, najważniejsze jest to jakie Tobie imię się podoba. najlepiej porozmawiaj o tym z mężem. ja ze swoim ustaliłam imię dla córki gdy byłam w czwartym miesiącu, chociaż jeszcze nie znałam płci. przejrzałam listę imion męskich i żeńskich i zwyczajnie robiliśmy selekcję. czytałam też opisy imion

"gościówa ówa" powoli, bardzo powoli ta selekcja postępuje i pewnego dnia razem z mężem zrobimy naradę :) Mogę się tylko domyślać, że będzie trwała długo :) Cieszę się, że będziemy mieli dziecko i już się nie mogę doczekać momentu, kiedy będę mogła ją przytulić :) Jak każda mama chcę podjąć najlepszą decyzję z możliwych.

Gość gość
Moja corka ma Laura,od zawsze mialam sentyment do tego imienia,poprostu wiedzialam ze jak bedzie dziewczynka to tylko Laurunia:)

Gość gość
Melania jest tez ladne

Czy dzieci nie przezywają Twoje córeczki w jakiś dziwny sposób, z powodu imienia? Jedyne co mnie martwi to to, że trudność w znalezieniu zdrobnienia może powodować dokuczliwe przezwiska ze strony rówieśników. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie :) Melania tak troszeczkę mniej mi się podoba, ale nie miej mi tego za złe :)