Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jużdość

chcę dziś urodzić

Polecane posty

Gość jużdość

jw mam dość, ledwo już zipię, w nocy nie mogę się przewrócić z boku na bok, bo wszystko mnie boli. Do tego jest upał a ja leżę jak te wieloryby wyrzucone na brzeg morza... :(

Gość gość
pamiętam jak ja pragnęłam już urodzić na szczęście był to dzień przed terminem

Gość jużdość
ja mam niby jeszcze 9 dni, ale nie wiem jak je przetrwam, codziennie rano się wkurzam, że znów nic w nocy sie nie rozkręciło :/

dobrze cię rozumiem i pamiętam jaka byłam szczęśliwa gdy wszystko się zaczęło Życze szybkiego rozwiązania no i zdrówka :-)

Gość gość
kup w aptece suszone ziele , ale nie pamietam czego ja to pilam, pomoglo

Gość gość
współczuję, ja miesiąc temu też wyczekiwałam i już dosyć miałam, chciałam być po wszystkim

Gość gość
nie przyspieszaj porodu, bo zaplacisz ty I twoje dziecko na to. Ja posluchalam rad, co robic, zeby przyspieszyc porod I macicy wywalila mojego synka w ciagu 1,5 godziny, na co ani moje narzady moczowo-rodne nie byly przygotowane, ani synek, ktory byl saly siny, a oczka popuchniete... Wiem, ze sie juz nie mozesz doczekac, ja tez mialam trudna ciaze, bolalo mnie wszystko, nie moglam spac w zadnej pozycji, bolaly nogi, swedziala skora, bylam opuchnieta tak, ze wygladalam jak mongol... Badz cierpliwa, bo mozesz sobie zaszkodzic, ja teraz lecze pecherz I czeka mnie operacja pochwy, bo przednia sciana mi wypadla. Wszystko mialam poprzez silny I szybki nacisk glowki synka przesuniete do przodu, cewke moczowa, pecherz, lechtaczke, krocze popekane... chcesz tego?...Jesli nie to badz cierpliwa...

Gość mala 85
Masujcie sutki(wydziela sie oscytocyna) najlepiej co 1,5godz po kilkanaście minut i duzoooo deksu (naturalny masarz szyjki macicy)

ja ci odradzam picia ziółek Niektóre kobiety piją napar z liści malin ale lepiej byś go nie piła Pozwól działać naturze w tempie dla dziecka najodpowiedniejszym Nic na siłe choć wiem że łatwo się mówi ale to prawda

Gość jużdość
mama Ewuni - bardzo Ci dziękuję, ja to tak myślę, że przez tę moją niecierpliwość przyjdzie mi czekać jeszcze długo :( Ziele piję a dokładnie napar z liści malin - pytałam lekarki i pozwoliła, ale to nie ma przyspieszyc tylko zmiękczyć szyjkę a tym samym wspomóc akcję porodową

Gość mala 85
Jeśli chodzi o moje rady to zalecaja je lekarze.. Po za madarz sutków ma dodatkowy plus hartuja je na pokarm (nie bola tak bardzo przy karmieniu)a seks sama przyjemniść po za po porodzie czeka was abstynencja wiec korzystajcie

Gość jużdość
do gość z 20:09 szczerze współczuję. Nie przyspieszam, tyle, że ten napar piję i ruszam się dużo, ale to w zasadzie od początku ciązy starałam się być aktywna. Nastraszyłaś mnie trochę, bo moje dzieciątko też mocno napiera główką, od 30 tygodnia mam mocne bóle spojenia łonowego, lekarka nawet przez jakiś czas myślała o tym aby skierować mnie na cc, ale jednak pozwoliła rodzić naturalnie

Gość jużdość
mala 85 - masowałam sutki wczoraj pierwszy raz, może za krótko bo po 15 min każdy a może po prostu jeszcze jest za wcześnie...

Gość gość
oo, własnie z liści malin, ja piłam, a dlaczego lepiej nie pic, mialam poród jak marzenie

Gość jużdość
nie wiem właśnie, ja pytałam lekarki i mówiła, że jak najbardziej tylko, że max 2 dziennie. Pytałam też o olej z wiesiolka i też pozwoliłą mi to łykać.

Gość mala 85
W masowaniu sutków chodzi o konsekwencje... Np. Co 2 godz po 15 minut. jednoraxowo nie pomoże i na lewym boku leżcie dzieciaka dotleniajcie

Gość jużdość
tzn, codziennie to robić i to przez 2 godziny aż?

Gość mala 85
Co 2 godziny i przez 15 minut

Gość gość
a po co tak cudować, nie można poczekać aż się zacznie akcja porodowa sama z siebie?

Gość jużdość
no przecież czekam, cudowanie to wg mnie mycie okien, picie oleju rycynowego i inne takie polecane dziwne metody wywoływania porodu

Gość gość
moim zdaniem siedzenie i macanie się po sutkach co 2 godz to też cudowanie

Gość jużdość
to tego nie rób

Gość mala 85
No a w domu można zlecić to masowanko partnerowi.. A w szpitalu po yerminie też eam pewnie to zlecą tyle ze w gronie innych kobiet na sali :-)

Gość gość
nie zamierzam:D

Gość gość
" kup w aptece suszone ziele , ale nie pamietam czego ja to pilam, pomoglo " Rada roku, padłam :D

Gość gość
A ja robilam przysiady. Codzien wieczorem tak ok 5 przysiadow. 3 dni z rzedu i ranow ody odeszly.

Ja jutro rano ide do szpitala na wywolanie i wlasnie na "dzien dobry" podaja miksture z olejem rycynowym

Gość gość
ja masowalam i uciskalam sutki przez caly dzien a w nocy sie zaczelo.

Gość gość
to ja z 20:09 jak masz mozliwosc to idz na cc, ja bylam zwoleniczka naturalnych porodow, ale po tym porodzie, jak jeszcze kiedykolwiek zajde w ciaze, to zadluze sie, ale urodze tylko przez cc...

Gość gość
Nie szkodź dziecku i sobie, jak możesz rodź sn. Mi by mogli zapłacić za cc a wybrałbym sn