Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko grzeczne w domu ale w miejscach publicznch szatan

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie mamy, moja 3-letnia córka w domu zachowuje się normalnie, wiadomo jak każde dziecko miewa gorsze dni ale można nad nią zapanować. Natomiast poza domem np w sklepach, czy na placu zabaw, albo prostu na chodniku, jest bardzo niegrzeczna. KRzyczy wniebogłosy jakby ktoś ją obdzierał ze skóry, gdy tylko coś pójdzie nie po jej myśli. Przykładowa scenka : dziecko ma lizaka/chrupke/bułke. To upusciła i trzeba wyrzucić niestety. W domu byłby spokój, nawet sama by wyrzuciła, na dworze jest krzyk jakby ją ktos przypalał gorącym żelazem. Próbowałam wszystkiego. Dziwi mnie ta strszna różnica - dziecko w domu posluszne wrecz pokorne na dworze zmienia sie w szatana. Zwłaszcza gdy ma widownie. Jak temu zapobiec?? Dodam ze ignorowanie nic nie daje

Gość gość
widać na d**ę dobrze nie dostała, od klapsa zacznij to się gowniara uspokoi, ja bym taką od razu za bety i do domu jak się zachować nie umie, 3 latka to już dość rozumna jest, raz czy dwa ją zabierzesz do domu to się uspokoi bo nie będzie chciała całym dniami w domu siedzieć

Gość gość
dobrze tylko że w miejscu publicznym jej klapsa nie dam, mieszkam w mieście i zaraz ktoś wezwie odpowiednie służby:/ Teraz ludzie są przeczuleni. żeby nie było - w domu tez nie daje klapsów, po rpostu w domu dziecko jest grzeczne. Zupełnie jakby na spacerach / wyjsciach chciala odreagować. Czesto widze ze zrobi awanture np zniszczy kolejne rodzinne spotkanie a potem już jest wyżyta, i w domu wesolutka, spokojniutka.

Gość gość
a dlaczego w miejscu publicznym klapsa nie dasz? służby to sobie mogą przewrażliwione idiotki wzywać jeszcze bym przy tych służbach taką nadwrażliwą wyśmiała. ja nie mam z tym problemu i jakby mi jakaś wyfiokowana lala zwróciła uwagę czemu dziecko dostało klapsa to bym ją chyba śmiechem zabiła, moja sprawa jak wychowuje i czemu akurat tak. są sytuacje zagrażające życiu dziecka np na ulicy gdzie może wbiec pod rozpędzone auto a ja nie zamierzam się cackać jeśli dziecko jest niegrzeczne i nie słucha. olej ludzi, tak naprawdę gowno ci mogą zrobić

Gość gość
W miejscu piblicznym tez bym nie dala a w domu owszem. Tyle ze ja mam odwrotnie tzn na dworze spokoj a w domu rozruby

Gość gość
a ja mam wylane czy to dom cz miejsce publiczne, dziecko jest niegrzeczne dostaje klapsa, a przy obcych jest mu przynajmniej wstyd

Gość gość
oj to masz gorsza sytuację w sumie wolę chybaz dwojga złego rozruby na dworze. w konc jednak w domu czlowiek spedza wiecej czasu...:p wstydu przed ludzmi sie juz wyzbylam, najgorsze jest wkurzenie na dziecko. I zniszczony humor mój i ludzi z którymi jesteśmy. Dzis byłam na dniu mamy (przedwczesnym) i były takie awantury że musiałam dosłownie uciec z córką musielismy sie rozstac wszyscy mama poszla do siebie mąz przodem do domu a ja z córką (im więcej osob tym gorszy popis daje). Zaczepiła nas nawet obca osoba, dała oliwi "reprymende" taka niby dla żartu oczywiście dziecko nic sobie nei zrobiło.

Gość gość
A już ci mowię,bo cię wycźuła,ze wlasnie w miejscu tźw.publicznym nic jej nie zrobisz,a w domu juź ją ukrocisz.A moze jest za bardzo w domu dyscyplinowana,a na dworzu sobie odbija.Więcej luzu w domu,bo tak nic się nie zmieni

Gość Leszek7719
Jesli zachowywalem sie niegrzecznie Mama lub Tato kucali na moja wydokosc i byla krotka stanowcza reprymenda. Czasem pytali sie mnie o czym przypominali mi przed wyjsciem i kazali patrzec w oczy. Potem najczesciej brali za reke i do domu. W domu kara a po jej odbyciu rozmowa. Przy wiekszych rozrobach kilka klapow. Do tej pory pamietam slowa:poczekaj az wrociny do domu...