Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to mozliwe zeby dziecko w wieku 5 miesiecy stalo juz na nozkach?

Polecane posty

Gość gość

Czy to nie niebezpieczne?moja znajoma wrzucila na fb zdjęcie córki urodzonej w tym roku w styczniu.Dziewczynka stoi na nóżkach trzyma tylko kogoś za palca ale tak delikatnie.poza tym jest strasznie duża jak na swój wiek,zdjęcie w wózku a ona zajmuje cala gondole.Na pewno rodzila w styczniu bo widzialam ja jeszcze na początku stycznia po sylwestrze to jeszcze miala brzuch. jak to mozliwe?mam wrażenie ze oni takim stawianiem na nogi robia jej krzywdę...przeciez w tym wieku dziecko dopiero zaczyna siadać.

Gość gość
że taka duża to możliwe, moj syn w 4 miesiącu przeszedł do spacerówki bo w gondoli nie mieścił się (nosił ciuszki na 76 a gondola miała 78 cm) nie mógł ani nózek swobodnie rozprostować ani rozłożyć w pozycji żabki jak spał. więc to możliwe. ale nigdy go nie stawiałam, stanał sam jak miał 8 miesięcy. wcześniej potrafił chwycić szczebelki albo górę łóżeczka turystycznego jak go wkładałam i stać, ale nie dużo wcześniej, góra ze 2 tyg. natomiast widziałam filmik na youtubie, jak dziecko w 6 miesiącu samo stanęło w łóżeczku. to był cały kanał z filmami od narodzin, dziecko miało tyle faktycznie i te wstawanie było uchwycone spontanicznie. po prostu mały bawił się w łóżeczku, zaczął chwytać się szczebelek i raptem wstał. stał bardzo chwiejnie, nozki bardzo ugięte ale dał radę.

Gość gość
Mojej kolezanki syn stal jak mial 6 miesiecy, a chodzil jak mial 8 czy 9. Raczkowal moze 2 tyg