Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie wy nie wiecie co to wystawny obiad?

Polecane posty

Gość gość

Jakaś kobieta założyła topik że taki robi a wy jej radzicie żeby przystawki w postaci majonezowych sałatek przed obiadem podawała? Paranoja jakaś nie sądzicie?

Gość gość
obiad skromny a przed obiadem sałatki z majonezami Czy to ma być przyjęcie dla znajomych do wódeczki czy wystawny obiad? Dla mnie to przekąski dobre na popitę a nie przystawki!

Gość gość
Nie znam tematu ale moze chodzilo o jakas salatke podawana jako przystawke,

Gość kawa bez cukru z cukrem
a co sie dziwsz,dla niektorych mieszkanie z 1 dzieckiem w 3 pokojach to fanaberie,wiec i salatki z majonezem sa uznaane za luksus.

Gość gość
Oni jej specjalnie tak radzą, bo od tego obiadu zależy ich finansowa przyszłość :D Stąd te wszystkie propozycje :D Eh kafeteria!

Gość gość
Wredni zazdrośnicy!

Gość gość
No tak, ale jak byc moze nie doczytalas, kobieta ma na ten obiad ogranicznone fundusze, 200 zl chyba. Nie zaszaleje, ja bym tez nie zaszalala, chociaz moja kolezanka juz z pewnoscia cos fantastycznego by przygotowala, jeszcze reszta by jej zostala;)

Gość gość
sałatka z mojonezem nie jest przystawką hehe

Gość gość
A majonez?

Gość gość
uwielbiam sałatki z majonezem a jarzynową szczególnie. przecież nikt nie je tego na co dzień, raz od czasu można zaszaleć i nie liczyć kalorii.

Gość gość
Wg mnie wystawny obiad: Przystawki to wołowina na surowo w plastrach dobrze zamarynowana z serem za jakies 40/50 zł kg krem ze szparagów zupa krem z borowików, szparagów groszku strogonof , rosół z knedlikami drugie danie : homar krewetki tylko dobrze zrobione łosoś na szparagach, jagnięcina z sosem na ostro, buraczki lub modra kapustka, Oryginalnie można zamowic sobie częśc dzika pieczonego do tego zrobic sosy

Gość gość
Homar w Polsce jest pretensjonalny jak mało co. Krewetki zresztą też, bo tylko te największe nadają się na przyjęcie, a one kosztują 200zł/kg. Ja rozumiem, że ludzi stać, mnie tez w zasadzie stać, bo to i tak wychodzi taniej niż przyjęcie w restauracji, ale mam wrażenie, że osoby podające takie rzeczy w Polsce robią to na pokaz :D Już lepiej podac bażanta lub sandacza - cena chyba podobna.

Gość gość
Wlasnie. Proponuje filety z sandacza na fasolce szparagowej z sosem pomidorowym