Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nietypowa zmiana, pytanie mam

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to, że miesiaczkuję od 12 lat i nigdy nie miałam jakichś problemów, a od roku czy dwóch mam migrenę co miesiąc dzień przed lub w 1szy dzień, a najgorsze jest to, że od kilku m-cy strasznie przechodzę 1-2 dni okresu, czuję się fatalnie, taka rozbita, robi mi się słabo i straszny ból, jestem praktycznie wykluczona z życia. Poza tym od roku mniej więcej mam PMS - jestem płaczliwa :O a wcześniej nie miałam żadnego z tych objawów. Co może być przyczyną tej zmiany? Czy to naturalne?

Gość gość
do ginekologa i zrób badania hormonów z naturalnych metod: przed okresem możesz pić melisę, rumianek, nagietek, łykać suplement z magnezem i wt z grupy B są też tabletki na PMS czyli gromadzenie wody w organizmie, bóle piersi nazywają się Castagnus, w aptece bez recepty.... ale zacznij od badań u gina: hormony, cytologia

Gość gość
czemu cytologia, to może oznaczać jakąś chorobę? Myślałam o hormonach

Gość gość
no niby nie musisz ale lepiej się jednak badać ja nei robiłam cytologii do momentu aż nie zaczęłam współżyć nie miałam żadnych problemów, nic mnie nie bolało, żadnych upławów infekcji wcześnie zaczęłaś miesiączkować, ja miesiączkę dostałam jak miałam 15 lat i to chyba jako ostatnia w klasie

Gość gość
Nie, mi chodziło o to, że miesiączkuję o2 lat, a nie od 12.r.ż., miałam 13 lat jak zaczęłam miesiączkować. I własnie dziwi mnie że tyle lat było ok, a teraz takie problemy, to fatalne, bo nie wyobrażam sobie pracować w taki dzień, póki jeszcze studiuję zaszywam się w domu jak mam najgorszy dzień, a kiedyś w autobusie mało nie zemdlałam :O