Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest ktos kto wraca do polski z emigracji

Polecane posty

Gość gość
"Niech wracają . Skonczy się latanie po Primarkach i TKmaxx'ach , wycieczki na Costa del Sol. Zacznie się chodzenie po lumpeksach i wycieczki weekendowe nad jezioro albo grill na działce." Dobrze chlopie siebie ujales, nic dodac nic ujac :D

Gość gość
o, kolejny się zapluł! pewnie myśli, że jak odłożył 2 tys funtów i wróci do Polski to do końca życia będzie żyła jak hrabia!

Gość gość
Weekend nad jeziorem lub grill na dzialce brzmi jak dla mnie lepiej niz plaza w samotnosci wiec spoko :) niech kazdy robi co chce! I nie krytykujcie wszystkich i wszystkiego. A w pl nie jest przeciez az tak zle .... Sama wrocilam 1,5 roku temu, mam z******ta prace i pieniedzy tez nie brak wiec ja tam sie baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo ciesze ze opuscilam to brudne UK. Powodzenia dla tych co wracaja! Jest po co wbrew pozorom. Jak ktos chce to moze byc szczesliwy wszedzie :)

Gość gość
Sama wrocilam 1,5 roku temu, mam z******ta prace i pieniedzy tez nie brak wiec ja tam sie baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo ciesze ze opuscilam to brudne UK. xxx to po co wyjeżdżałaś do tego brudnego UK z cudownej Polski?

Gość gość
"to po co wyjeżdżałaś do tego brudnego UK z cudownej Polski?" Po to zeby zarobic kase i zyc sobie na loozakach u siebie, a nie byc wiecznym emigrantem i wmawiac sobie jak to jest zaeebiscie na wygnaniu :D

Gość gość
dla mnie najwazniejsze aby takie buratino jak ci tutaj co obrazaja Polske nie wracali :)

Gość gość
"to po co wyjeżdżałaś do tego brudnego UK z cudownej Polski?" Po to zeby zarobic kase i zyc sobie na loozakach u siebie, a nie byc wiecznym emigrantem i wmawiac sobie jak to jest zaeebiscie na wygnaniu xxx na wygnaniu??? nikt cię nie wyganiał - po prostu chciałaś więcej kasy pazerny człowieku! i naprawdę zarobiłaś tyle, że będziesz sobie całe życie "żyć na loozaku" w kraju, który cię olewa? czy za dwa miesiące znowu wrócisz do brudnego UK, żeby znowu tyrać i oszczędzać i po roku czy dwóch znowu wrócisz "do siebie" udawać wielką panią przez kolejne dwa miesiące

Gość gość
UK nie jest wcale takie brudne . Jest jednym z krajów o najczystszym powietrzu w Europie w przeciwieństwie do Polski. Nie każdy wyjezdza do UK dla pieniędzy . Niektorzy maja dość polskiej zasciankowosci i polityków . W UK prawo zostało stworzone dla każdego człowieka a nie elit jak w Polsce.

Gość gość
ah nastepny temat o zyciu za granica no i jak sie uklada to nigdy tak naprawde nie wiemy :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość gość
Nie każdy wyjezdza do UK dla pieniędzy . Niektorzy maja dość polskiej zasciankowosci i polityków . W UK prawo zostało stworzone dla każdego człowieka a nie elit jak w Polsce. xxx chamy z wiochy i tak nie zrozumieją! to ciekawe! pluć na kraj, który daje pracę i socjal a wychwalać swój, który nic ci nie dał i patrzy jak cię okraść! przypomina mi to mentalność dzieci z melin, które trafiając do rodzin zastępczych plują na nie, ale za to kochają i wychwalają matkę, która je biła,okradała i pozwalała obmacywać swoim kompanom od kieliszka!

Gość gość
UK jest brudne!! Pelno pomazancow mieszka a kobiety i dziewczyny chodza ubrane jak jakies obrzygusy! Fuuuuujjjjj........ nie moglam patrzec na ich mordy smierdzialo od nich na kilometr. Bylam tam chwile i ciesze sie ze mnie juz tam nie ma :) W polsce kokosow nie ma ale da sie przystepnie zyc, przynajmniej ja.

Gość gość
Zalezy gdzie mieszkalas w UK???Jak w Bradford to się nie dziwie ale sa ciekawsze rejony do zycia jak choćby południe UK

Gość gość
Taa poludnie UK, czyli Londyn - smietnik z calego swiata :D

Gość gość
przecież nikt was w tym brudnym UK nie trzyma na siłę - won do wspaniałej, czystej, bogatej Polski

Gość gość
Jakby mi w Polsce przeszkadzała zaściankowość, prawo dla elit i takie tam pierdoły, to chyba nie wyjechałabym do UK, za dużo tam Polaków :D Ale spoko, że możecie się pocieszyć lepszą kulturą, zwyczajami społecznymi i prawem, a jak się znudzi to jest forum kafeteria, które pozwala powrócić do korzeni, a jednocześnie także pochwalić się że się nie wyjechało dla zarobków, bo jest się kimś więcej niż człowiekiem z wiochy, który mało rozumie. Snobki wy kochane :)

Gość gość
Wroccie do tematu !

Gość gość
To ze w UK jest dużo Polakow nie oznacza ze ustalili prawo i reguly tam panujące . Gdyby Polacy dorwali się tam do koryta to uwierz mi nie mialabys po co tam jechać.

Gość gość
tez wrocilismy z UK 4 lata temu. Po pół roku dopadła nas "siermiężność" Polski. Rzeczywistość w tym kraju jest obrzydliwa. Tesknie za 'wycieczkami' do Primarka i TK-max'a. Dobija mnie gril w polskim wykonaniu i jazdy nad zarosniete jeziora. Wolalbym móc wrócić i być we 4 na angielskiej plaży, niż nad polskim bałtykiem obleganym przez motłoch. Ale jak ktoś zauważył, wszystko zależy, co kto lubi. Kocham angielska pogodę. przynajmniej można wyjsc w kazdej chwili każdego dnia roku. W Polsce jest zimą za zimno (jak tu wyjść z dziećmi jak jest -10, -15C), latem upały +30 +40C (tez nie ma jak wyjsc).

Gość gość
A w UK co jest? Zapier...l za 6.31-7f.h brutto o ile w oggole masz jakas prace! A za to, to jedynie pokoj, jedzenie i tanie ubranie raz na ruski rok Faktycznie cuda jak cholera

Gość gość
I do tego jeszcze praca na telefon przez agencje albo tymczasowa, sezonowa na zaledwie pare godzin tygodniowo to za to nikt nie jest w stanie wyzyc.

Gość gość
a w Polsce za to praca wszędzie i to za 10 zł za godzinę!

Gość gość
Czyli 2 funty na godzine hehe

Gość gość
Ale wy jestescie wszyscy debilami. Jak wam nie pasuje tam gdzie jestescie to po jaka cholere tam siedzicie. MAtoly matoly matoly polskie

Gość gość
Bo narzekanie to już taka cecha narodowa. Niektorzy w Polsce za 1200 pracują i sa szczęśliwi.

Gość gość
Szczesliwi za 1200 zl :D Tak samo szczesliwi jak Ci w UK za 800-900 funtow :D

Gość gość
nieznam nikogo kto zarabia 900f

Gość gość
Dokladnie . Każdy te 1200 F minimum ma za to w Polsce mnóstwo pracuje za 1200zl Przykre

Gość gość
Ale najczęściej maja nadgodziny i bonusy dlatego zarabiają więcej.

Gość gość
Bo wracaja nieudacznicy, kazdy kto za granica ma dobrze platna prace nie ma zamiaru wracac, jesli przez pare lat zapitalacie w fabryce za najnizsza stawke zamiast sie szkolic i isc dalej to nie dziwota ze wam zle za granica,

Gość gość
Najpierw to sie pchali do tego smierdzacego UK, jeden drugiego sciagal i na wioskach opowiadali jakie tu kokosy trzepia buhaha a teraz co? nogi za pas i do Tuskolandii wracac trzeba bo nikt tu polskim buraczynom za darmo funtow nie bedzie dawal