Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobietki takiego okresu to jeszcze nie miałam!

Polecane posty

Gość gość

Rano wstaje a tu taaaakie okropny ból brzucha (pierwszy dzień miesiączki), kulałam się po podłodze z bólu, krzyczałam, wyzywałam, wzięłam 4 no spy i jeden apap, a na końcu chłopak zawiózł mnie do szpitala myślałam,że nie dojade. w szpitalu wzieli mnie na nosze, mysleli że to ciąża ale dali mi kroplówke i zrobili usg, ciąże wykluczyli i stwiedzili po prosu bolesna miesiączke. Matko ae wstyd w tym szpitalu jak tak krzyczałam...

Gość gość
ja też tak mam, mam podejrzenie endometriozy mam tak co miesiąc, dosłownie marzę by wycieli mi macicę lub dobili w ciągu dwóch dni okresu zjadam opakowanie no spy

Gość gość
no wstyd troche, ja mam wysoki próg bólu, wiec bym wiele zniosla

Gość gość
wysoki próg bólu ? taaaa a wiesz że niektóre kobiety produkują nadmiar prostoglandyn i mają skurcze prawie takie jak przy porodzie ? tak mi to tłumaczą lekarze czasami macica nadmiernie się kurczy jeśli np. śluzówka macicy nadmiernie przerasta przez zaburzenia hormonalne, wtedy macica silnie kurczy się by pozbyć się wszystkich tych tkanek podobna sytuacja jest przy polipach.... nie każdy ma "fizjologiczną" miesiączkę której nawet nie odczuwa ja kiedyś też śmiałam się z koleżanek że przesadzają..... bo zawsze miałam bezbolesną miesiączkę, nagle po trzydziestce zaczęłam mieć takie jazdy....