Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

umowa o dzieło

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wczoraj odpowiedziałam na ogłoszenie w sprawie umowy o pacę. Wysłałam swoje CV i Pani, która do mnie oddzwoniła powiedziła,że wyśle umowę oraz sie ze mną skontaktuje. Wraz z umową dostałam informacje na temat mejsca i godzin pracy. Wypełniłam umowę i odesłałam e-mailem (nie było podpisu zleceniodawcy). Pani już nie oddzwoniła, więc uznałam to za rezygnację z jej strony. Praca polegała na roznoszeniu ulotek i miała się zacząć dzisiaj. Jednak ja nie poszłam, ponieważ nie byłam pewna (Pani nie oddzowniła). Teraz Pani dzwoni i informuje, że kieruje sprawę do sądu, ponieważ nie zjawiłam się w miejscu pracy, czyli nie wypełniłam umowy.

Gość samiec Reprezentant
Odpowiedz jej, że kontakowalas się z np. wujkiem prawnikiem i za niedotrzymanie umowy z jej strony tj. omówienie warunków pracy(daty, godziny rozpoczęcia pracy) nic nie może Ci zrobić, a za próbę wymuszenia jakiś korzyści materialnych ona może ponieść konsekwencje.

Gość gość
Jednak w mailu podała mi godziny pracy i 2 lokalizaje do wyboru, ale ja nie odpisałam którą wybieram.

Gość gość
Pani dzowniła i powiedziła, że muszę pokryć koszty, jest to postępowanie przed procesowe. Czy umowa o dzieło, którą podpisłam a osoba zamawiająca nie, jest ważna?

Gość samiec Reprezentant
Nic Ci nie zrobi, a koszty niech sobie sama pokryje.

Gość gość
Nieczytalem,ale znam .umowa o dzielo to umowa miedzy zydem a toba. On malo placi skladki emer rent O jestes niewolnikiem. W obozach tesz pracowali miche dostawali, jak brak sil to w łeb i do pieca:-) to jest umowa zlecenie. Oto polska malolaty dorosle kochajace , niewiem co ? A ide k***a spac bo bo nic bo w d***e nie w demokracji sie urodzilista sie:-) dalej niewolnicy:-) co najgorsze zesta wyksztalcone i dalej gupie ech:-(

Gość gość
No właśnie nie jestem pewna. To roznoszenie ulotek miało trwać od dziś do 27 i zastanwiam się czy będę musiała pokryć koszty. Ponieważ w umowie jest napisane, że zamawiającemu przysługuje 100% wartości nie wykonanego dzieła..