Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DLACZEGO nie szczepic w 13miesiacu nie kumam

Polecane posty

Gość gość

O co chodzi z tym szczepueniem? Gadacie,żeby nie ale nic na ten temat nie piszecie wiecej. Boje się

Gość gość
Szczepionka mmr jest "oskarżana" o wywoływanie autyzmu u dzieci

Gość gość
Szczepic trzeba od pierwszych miesięcy życia, tylko idiotki nie szczepia. Powinni takie nieszczepione dzieci wykluczac ze zlobkow i przedszkoli. Ten wasz zmyslony autyzm srautyzm nie bierze sie ze szczepionek glupie baby

Gość gość
Pisza zeby poczytac sklad szczepionek ale same nie czytaja. Afera z tym szczepieniem byla nakrecona m.in. dlatrgo ze ktorys wirus hodowany jest na ludzkich plodach.... ja szczepilam moi znajomi szczepili i nic nikomu sie nie dzialo...

Gość gość
Ale tochidzi o ta konkretna szczepionkę czy ogólnie o szczepienia ?a jak sie nie zaszczepi w 13 miesiącu to potem juz w ogóle nie czy potem mozna dalej szczepić?

Gość gość
Szczepiłam, bo nie padam ofiarą medialnej paniki. Autyzm zaczyna się uwidaczniać przed 18 miesiącem życia (gdy dziecko powinno wchodzić w interakcję z otoczeniem a nie wchodzi), dlatego ktoś zwalił to na szczepionkę :)

Gość gość
Ja szczepie na wszystko co trzeba. Nie ma czegos takiego jak autyzm wywolant szczepionkami. Toz to choroba psychiczna

Gość gość
Autyzm choroba psychiczna blahahaha :)

Gość gość
Gowno a nie autyzm, rodzice musieli wymyślec bajeczke zeby jakos usprawiedliwic sie przed otoczeniem czemu maja dziecko glupka.

Gość gość
To mnie uspokoilyscie bo na tym topiku szczepienie to straszne rzeczy piszą ze dzieci umierają po tej szczepiace i na serio przestraszylam sie

Gość gość
Jeśli chcesz poznac prawdziwe ''dobrodziejsrwo'' szczepion poczytaj forum rodzicow ktorych dzieci ucierpialy od scypek : www.szczepienia.org.pl

Gość gość
Boje sie tam wejść

Gość gość
Tak pewnie zidiociale matki przyglupow maja tam kolko adoracji. I oczywiście srautyzm jest od szczepionek niech wam bedzie

Gość gość
Gdzies dzwoni, ale nie wiecie gdzie. Nie jest udowodnione, ze szczepionki powoduja autyzm, ale nie jest tez udowodnione, ze go nie wywoluja. Napewno szczepionka mmr jako taka nie powoduje autyzmu, wszystkie po kolei maja swoj wklad w trucie dzieci, szczepimy przeciez juz od 1 doby zycia. Ta poprostu wienczy dzielo. Ja szczepie. Rozumiem jednak siostre, ktora ma autystycznego syna i go nie szczepi. Do goscia, ktory zakazlby wstepu do przedszkoli dzieci niezaszczepionych, zadaj sobie pytanie po co szczepisz jesli nie wierzysz w skutecznosc szczepien. Takie nieszczepione dziecko nie zarazi przeciez twojego.

Gość gość
Gosc 16:57 Nie zycze ci niepelnosprawnego dziecka. Dwoje przyglupow w rodzine to bylaby tragedia.

Gość gość
Nieszczepione dziecko to dla mnie osoba trzeciej kategorii a ten wasz autyzm to pic na wode i tlumaczenie ze dziecko glupie i nie radzi sobie w otoczeniu. Szczepienia sa konieczne aby nie wywolywac epidemii chorób dawno zapomnianych i powinny byc przymusowe. A ty co zyczysz komus niepelnosprawnego dziecka to oby sie tobie takie trafiło.

Gość gość
E tam ja bym zwyczajnie takie dziecko oddala, na co mi takie z autyzmem? Domy dziecka przyjma wszystko. Sasiedzi sie z takim mecza ale wiem ze najchetniej by ja oddali bo maja jej serdecznie dosc. Opiekunke zmieniali juz 4 razy bo zadna nie wytrzymuje

Gość gość
ja mam autyste, mmr nie podałam. Po co? Ani odra, ani rozyczka ani tym bardziej świnka to nie są choroby ktorych dziecko nie powinno przechodzic. I nie piszcie, ze autysci to przygłupy bo naprawdę...ręce na was opadaja. Wy macie jakieś dzieci, czy tylko tak dziobami kłapiecie? A do autorki- najlepiej po prostu to szczepienie odwlecz- im dziecko starsze tym lepeiej sobie z ta szczepionka poradzi. No i dopilnuj, zeby bylo zdrowe- zaden katar ani nic. Powodzenia.

Gość gość
Glupia to jestes ty bo straszysz autorke bo ci się wybrakowane dziecko trafilo. Siejecie tylko zamet a szczepic trzeba. Autorko nie sluchaj mam autystykow bo one winia szczepionki za chorobe swoich dzieci i nie przetlumaczysz bo w kolko macieju beda pieprzyc to samo i obwiniac wszystkich dookola za ich pecha. Szczep autorko i nic sie nie martw.

Gość gość
ja nie strasze autorki, gdzie napisałam, zeby nie szczepila?? Poradziłam, zeby zaszczepiła, ale później, jak dziecko będzie większe. I weź mnie kobieto nie obrażaj, ani mojego dziecka.

Gość gość
23.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość x x przedstawiciel firmy farmaceutycznej...?

Gość gość
te szczepienia to propaganda. wiekszosc szczepionek ma wskladzie aluminimum i rtec. skladniki przy ktorych w laboratoriach mielismy specjalne srodki ostroznosci a tutaj sie je wstrzykuje prosto w organizm i to malemu dziecku...

Gość gość
Pie/rdolicie bez sensu. Moje dziecko jest szczepione od pierwszej doby zycis i dalej bedzie szczepione zgodnie z terminami. Gadke nawiedzonych eko poj/ebow mam w tylku. A z tej rteci i metali ciezkich chce mi sie najbardziej smiac. Matki autystykow powielaja glupoty bo przecież na cos trzeba zwalic winę za niemoralne dziecko.

Gość 527
No popatrz, a moje dziecko nie ma autyzmu i tez nie szczepie.

Gość gość
Bo jestes glupia. Twojego bachora nie powinno przyjac zadne przedszkole ani szkola tylko wyrzucić na zbity pysk

Gość 527
No popatrz :) do zlobka sie dostala bez problemu :)

Gość gość
No popatrz mam nadzieję że ją tam knebluja i izolują od normalnych dzieci.

Gość 527
Eh niziny spoleczne tylko życzą takich rzeczy dziecku, patologia...