Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka chrestna

Czy 200 zł na komunię dla chrześniaka jest ok?

Polecane posty

Gość Matka chrestna

Bo sama nie wiem, ile wypada dać?

Gość gość
tyle na ile cie stac co za glupie pytanie jesli pochodzisz z tych zamozniejszych to zwala dac 200 zl ... ale jesli nie masz to na pewno to zrozumieją i tyle wystarczy to zależy czy jestes sknera czy sie starasz

Gość gość
kup lepiej jakis prezent.... jakąś pamiętkę mały będzie miał. A kasa rozejdzie się na byle co.

Gość gość
200 ? Boże dramat ... Moje dziecko na chrzest oprócz prezentu od chrzestnych dostało jeszcze po 500 zł. Ja miałam komunie chrześnicy 2 lata temu dałam rower za 800 zł i 300 zł w kopercie . Kup lepiej za te pieniądze łańcuszek czy cokolwiek innego ...

Gość gość
200 ? Boże dramat ... Moje dziecko na chrzest oprócz prezentu od chrzestnych dostało jeszcze po 500 zł. Ja miałam komunie chrześnicy 2 lata temu dałam rower za 800 zł i 300 zł w kopercie . Kup lepiej za te pieniądze łańcuszek czy cokolwiek innego ********* A mój syn od chrzestnych dostał po 100 zł i co z tego? Dali tyle ile chcieli. Nie po to oni są. To ja zapewniam byt mojemu dziecku.

Gość gość
O.K ja sobie też swoje dzieci utrzymuje sama. A kasę którą dostają od rodziny wpłacam na ich lokaty i tak starszy 8 latek ma prawie 15 tyś a 8 miesięczna córka ma ponad 5 tyś. Przyda im się to w przyszłości na start w dorosłe życie :)

Gość gość
Ja byłam tydzień temu na komunii i dałam klocki lego technic za 250zł . Kasy nigdy nie daje . Szczerze mówiąc mam to w d***e co kto o mnie powie :)

Gość gość
moje dzieci 1.5 roku maja 30.000 tys..,:)

Gość gość
Dlatego piszę żeby kupiła jako chrzestna łańcuszek lub coś w tym stylu a nie dawała 200 zł. Mi było by wstyd tyle dać . Tak jak pisałam kupiłam rower i dałam też kase bo wiem że tam bieda jak cholera i na pewno podbudowało to ich budżet :)

Gość mama Marysi
A moja córcia ma 4 latka i 25 tys na lokacie. Prezent od dziadków :)

Gość gość
Moj synek 4 letni ma 58 tys.:)

Gość mama Marysi
To prawda, że wstyd. W naszej rodzinie daje sie conajmniej tysiąc na urodziny lub prezent o tej wartości. A na komunię to więcej. Tak, tak..

Gość gość
Gość 17.52 dla mnie nie ważne jest kogo dziecko ile ma . Ja tu piszę o tym że jak moje dzieci dostają pieniądze to nie są one wydawane na coś innego tylko przeznaczone dla nich na przyszłość

Gość gość
a dup/a tam daj za 70 zł wystarczy ja tyle dałem i było ok a jak sie nie podoba to niech szukają ojców chrzestnych i matek z nowego yorku

Gość gość
Ale z was materialistki...masakra!!!!wstyd to kraść,i mieć takie jak wy w rodzinie:o

Gość gość
i pamiętaj więcej pieniądz dziś jest jutro nie ma a słowa które mówisz zostaną

Gość gość
skończcie z tą kasą sama mam 2 dzieci i zdecydowanie wolę jak dostają prezenty. wolałabym prezent za 200 zł niż równowartość.

Gość gość
nie kupuj wieśniacki figurek i obrazków. Dziecko ma to gdzieś a to jest jedno wielkie siedlisko kurzu. Kup coś co się przyda - krzesełko do karmienia, fajną zabawkę. PS. czemu nie spytasz rodziców?

Gość gość
daj tyle ile możesz, ja kilka lat temu kupiłam chrześniakowi na komunię psp za 400 zł , byłam na stażu, zarabiałam 900 zł

Gość gość
Taki chory wyścig na przenty robią mamuśki, które potem licytują się, czyje dziecko dostało więcej. Daj 200 zł i się nie przejmuj. Komunia to przeżycie duchowe. Niech sobie dzieciak kupi na co ma ochotę, a drogie laptopy, psp kamerki kupują rodzice. Nie daj się zwariować.

Gość gość
krzesełko do karmienia haha ? a tytuł tematu dobrze przeczytałaś ?

Gość gość
Ja chrzesniakowi DSLAM rower za 1200 zł

Gość gość
Krzesełko do karmienia najlepsze :) Mój dziewięciolatek byłby zachwycony takim prezentem na komunię :P

Gość gość
do mamy Marysi: kupi Pani sobie słownik ortograficzny :) Przyda się :) Pani oczywiście :) Pozdrawiam

Gość gość
A ja uwazam ze 200/300 zl na komunie to jest max do koperty tyle czy prezent o takiej wartosci. To ma byc przezycie duchowe a nie festiwal prezentow. Dziwne tylko ze ludzie wypisuja ze na komunie to prezenty daja po 1000 i wiecej a na weselach daja puste koperty lub po 200 zl gdzie mlodym bardziej potrzebne niz kilkulatkowi.

Gość martuszka0
krzesełko do karmienia na komunie??? ludzie..czytajcie ze zrozumieniem te posty! i nie szalejcie tak z tymi prezentami bo to tylko rozpuszcza te dzieci :D kozik - fajna statuetka - lubię takie prezenty które przypominają o jakimś ważnym dla nas dniu po latach..

Gość gość
jeśli stać cię akurat na taką kwotę to jest ok, a rodzice dziecka powinni to zrozumieć www.finansedomowe.blog.pl