Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlak chrypka kaszel

Polecane posty

Gość gość

witajcie,moje 7 tyg niemowle od 2 dni kaszle,kaszel w dzien pojawia sie sporadycznie,nasila sie w nocy,w momencie plytszego snu,jak maly zasnie mocniej nie kaszle,nie oddycha tez ciezko,do tego pojawila sie straszna chrypka,maly placze bardzo cichutko i dopiero jak mocniej wrzasnie slychac jego pelen glos,nie ma kataru,goraczki,zachowuje sie normalnie,nie widac po nim innych oznak choroby,bylam z nim u dwoch lekarzy,najpierw w przychodni gdzie zostal osluchany,pluca oskrzela gardlo czyste,ale pani doktor dala mu antybiotyk w zastrzykach,10 zastrzykow po 2 dziennie,potem wieczorem poszlam prywatnie lekarz nie przepisal nic(gardlo czyste,pluca oskrzela tez)kazal malego obserwowac i gdyby pojawila sie goraczka zglosic sie z nim do szpitala w niedziele,nie mam pojecia co mu jest i co robic,jego placz mnie przeraza,boje sie tyle czekac,nie wiem wziasc go na te zastrzyki,poradzcie cos,co mu moze dolegac??

Gość gość
7 tyg niemowle z kaszlem i chrypką może dostać zapalenia krtani i co ma ci się udusić ,nie wiem dwóch lekarzy dwie rózne opinie idź do 3 serio pisze

Gość gość
Moja droga to co opisujesz wskazuje na początki bezobjawowego zapalenia płuc . Są takie osłuchowo dziecko czyste kaszle w nocy ma chrypę nie ma gorączki nie marudzi a na rtg dramat (przerabiałam to kilka razy ). Ja na twoim miejscu postarała bym się o badania krwi morfologia rozmaz crp (możesz te badania zrobić prywatnie koszt łącznie koło 20 zł) jeśli te badania będą ok to zrobiła bym rtg. U takiego dzieciątka każda infekcja bardzo szybko się rozwija

Gość gość
może już długo nie pożyje, a ty zamiast działać siedz dalej na forum i p*****l

Gość gość
Autorko i.co

Gość gość
Dokladnie.Prawdopodobnie to bezobjawowe zapalenie pluc.Moja ola tez tak miala.Dobrze ze trafilam na dobrego pediatre ktora od razu to zdiagnozowala wiec idz do lekarza jeszcze raz i koniecznie.

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
No kaszel u takiego malucha to nic dobrego. Może rzeczywiście idź do 3-ego pediatry, bo po co dziecko faszerować antybiotykiem,jeśli go nie potrzebuje,albo nie podać i pluć sobie w brodę.