Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia z Gdyni

co z OWULACJĄ ?? upragniona ciąża

Polecane posty

Gość kasia z Gdyni

Witam, wszystkie życzliwe kobietki i proszę o pomoc, jakąś dobrą radę.... bo załamuje się coraz bardziej... Jestem kobietą zbliżającą się do 30-stki, 5 lat po ślubie, stały partner od 10 lat wkońcu przyszedł czas na dzidziusia, u mnie dopiero teraz przyszedł czas na macierzyństwo.... wiem że nie jedna z Was stwierdzi że jestem już za stara na pierwsze dziecko, ale niestety tak wyszło.... problem zaczął się w tamtym roku dokładnie, rok temu miałam cysty na jajnikach, operacja wycięta 1/6 jajnika...po miesiącu czasu przerzut na jajowód i 8 miesięcy na tabletkach hormonalnych... tabletki skończyłam jakieś 2 mies temu.... Ginekolog stwierdził żeby próbować odrazu, i tak też zrobiliśmy w 23 dniu cyklu miałam wysoką temp, i bóle podbrzusza myślałam że to nawrót choroby po 2 dniach znów ginekolog okazało się ze to nie choroba ale OWULACJA, a raczej jej koniec ciałko żółte było w jajniku na USG, on był w szoku ja tym bardziej ale ok najbardziej nie zrozumiałe było to ze 26 dnia cyklu dostałam miesiączkę, 3 dni po owulacji. ginekolog stwierdził że mogło tak sie stać po hormonach i mogę mieć zaburzenia... teraz kupiłam sobie testy owulacyjne i kochaliśmy sie w moje dni płodne test wskazywał w 11 dniu cyklu owulacje był śluz jaj białko jaja kurzego ciągnące jak "sprężynka", w 12 dniu cyklu test nie wskazał żadnej kreski i suchość prawie bez śluzu... czy może to świadczyć że sie udało?? dziś 14 dzień cyklu rwanie jajników i ból w podbrzuszu co to może świadczyć??

Gość kasia z Gdyni
?

Gość gość
No coz to jest za eczrsnie zeby stwierdzic czy sie udalo... zrob test w dniu spodziewanej miesiaczki, ale to ze sie kochaliscie w owulacje wcale nie dajevgwarancji ze sie udalo... ja tez oczuwam owulacje, tez wspomagalam sie testami owulacyjnymi i kochalam sie w trakcie owulacji i zaszlam w ciaze dopiero po 6 miesiacach... cierpliwisci zycze

Gość kasia z Gdyni
czyli te testy nic nie dają? załamuje się... dlaczego kobiety jak nie chcą to "wpadają" odrazu a ja poprostu nie mam... tyle widzę kobiet z brzuszkami...

Gość gość
testy wskazują owulację, a nie to, czy zajdziesz w ciążę... nie każdy stosunek w dni płodne kończy się ciążą.

Gość gość
Testy owulacyjne wskazuja czas okoloowulacyjny, a dnia owulacji juz nie. Czyli pokazuja czas plodny przed owulacja. Jesli wczesniej byly ewidentnie wyniki pozytywne to znaczy, ze owulacja prawdopodobni wystapila dzien lub dwa po ostatnim pozytywnym tescie. Teraz musisz poczekac do pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki i zrobic test lub isc na bete.

Gość gość
witam kupilam test owulacyjny,nie liczac dni zadnych zrobilam jeden test z ciekawosci tak od razu jak wrocilam do domu,wyszly mi od razu 2 kreski,czy udalo mi sie tak wstrzelic czy moze jestem w ciazy???? minely 2 dni zrobila drui dzis mam tylko 1 kreske.

Gość gość
jeju zajmijcie się edukacją a potem dopiero robieniem dzieci!! testy owulacyjne są na owulacje a testy ciążowe na ciąże - to są różne testy!!

Gość gość
Test owulacyjny nie pokazuje ciazy bo wykrywa zupelnie inny hormon. Byly 2 kreski wiec wykazal ze zbliza sie jajeczkowanie wiec najlepszy czas na zaplodnienie. Wystarczy poczytac ulotke a nie bezmyslnie szczac na pasek testu