Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Guz na rezonansie prosze o rade

Polecane posty

Gość gość

Dowiedziałam się z przypadkowo usłyszanej rozmowy , że mojemu bratu może wyjść guz na rozonansie , mówił , że jeśli mu wyjdzie to jego rodzina będzie musiała sobie radzić sama... ja nie znam się na medycynie , nie mam pojęcia o co chodzi , czy to może oznaczać , ze mój brak może mieć raka mózgu ? U mnie w rodzinie ktoś miał już raka ale raka szyjki macicy na szczęście nie grozny , tak samo inna osoba obecnie ma raka ale łagodnego , tzn nie znam szczegółów wiem że chyba nie da się tego leczyć , nie wiem co to za odmiana i czego dokładnie wiem że lekarze mówili że każdy z nas może mieć albo ma raka , jakies choroby itd. , ale niektóre nie są do leczenia trzeba z nimi żyć Mój brat natomiast zachowuje się normalnie , fakt jest nerwowy ale zawsze taki był , awantury , nerwy , stres itd. Niczego niestety się nie dowiem od rodziny zresztą z tego co slyszalam to brat dopiero ma iść chyba na rezonans

Gość gość
zapamietajcie wreszcie, że słowo '' rak '' zawsze oznacza nowotwór złośliwy, tak więc nie ma czegos takiego jak ''łagodny rak'', może być co najwyżej łagodny nowotwór, czaisz? :O

Gość gość
Wspominałam że nie wiem nic na temat medycyny. Naprawdę się martwię , nic tylko wiecznie problemy czasami brakuje już sił na to wszytsko a i tak trzeba się codziennie uśmiechać i dawać jakoś rade... W takim razie guz na rezonansie to rak ? I występuje tylko złośliwy ? I jak jest z leczeniem , jakie są szanse , jak wygląda leczenie , czy ktoś może mi jakoś pomoc błagam Mój brat mówił o tym tak jakby wynik oznaczał wyrok

Gość gość
nie mam pojęcia co dolega Twojemu bratu, mysle, że na razie nawet on sam nie wie tego. napisalas, ze wyniku rezonanasu jeszcze nie ma, więc nikt nie jest jasnowidzem,brat boi się, to normalne, ze mysli o najgorszym, chociaz niekoniecznie tak musi być. moja odpowiedź tyczyła się tego co napisałaś później ,mianowicie, że kolejna osoba z rodziny miała ''raka'' szyjki macicy, który okazał się nowotworem łagodnym, dlatego napisałam Ci, ze nowotwory łagodne nie są rakami. co do brata radziłabym sie póki co nie martwic, choć wiem, że to nie latwe, bo kazda zmiana w mózgu jest niepokojąca, jednak póki nie ma wyniku nie ma co gdybać

Gość gość
nie każdy guz to rak to po pierwsze . poza tym czy brat cierpi na bóle głowy? zawroty? mdłości? omdlenia? zaburzenia widzenia? z jakiego powodu dostał skierowanie na rezonans? zresztą wiele chorób moze mieć wyżej wymienione objawy neurologiczne , nie tylko guzy w głowie tak się objawiają, podobne objawy ma stwardnienie rozsiane, borelioza i wiele innych . lepiej zachowac spokój i cierpliwie poczekać na badanie.

Gość gość
Nędzna prowokacja Brat robi rezonans bo podejrzewa raka, no jasne Wynik rezonansu jest następnego dnia Z tego co wiem gdy podejrzewają raka robią tomograf nie rezonans, podskok sie prowokatorze