Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wysoki ig rzeczywiście taki szkodliwy?

Polecane posty

Gość gość

Hej! Czy produkty o wysokim indeksie glikemicznym rzeczywiście są takie strasznie be. Lubię gotowanego selera. Teraz planuję sobie ugotować sporą porcję i nawet planowałam częsciej zacząć jeść, bo ma bardzo mało kalorii, dużo róznych dobrych substancji, a na surowo mi nie podchodzi. Czy sobie nie zaszkodze jak będę go jadła gotowanego, naprawde bardzo moze to przeszkadzac przy zachowaniu dobrj sylwetki lub odchudzaniu???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przeczytaj książkę Dieta bez pszenicy. mój brat po odstawieniu zupełnie pszenicy schudł i to sporo, na wadze tak wiele nie ubyło, a wizualnie to szczypior, wszystkie spodnie z niego lecą i klata wąska. A miał leciutką nadwagę, był trochę napuchnięty, choć nie tłusty. W sumie to pszenicy nie jadł od lipca, a już w grudniu był chudy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lalletschka
A skąd.Seler na pewno jest zdrowszy niz inne rzeczy (ale taki sklepowy to w sumie nie wiem, na pewno zawiera tez chemię ..:( ) .Podziwiam że lubisz gotowany seler, ja się ostatnio nie mogę zmusic do jedzenia warzyw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak to zrezygnował z pszenicy? :-o jak to zrobił? Ja bez pieczywa nie najem się :-o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
generalnie produkty o wysokim indeksie glikemicznym powoduja szybki wyrzut insuliny do krwi, a pozniej g***towny spadek. przy takiem dlugotrwalym spozywaniu takich produktu moze dojsc do insulinoopornosci (komorki nie reaguja na podwyzszne stezenie insuliny). mozesz sobie o tym poczytac :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
i przez to ciagle chce sie jesc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A może można jakoś zminimalizować ten wyrzut insuliny? Może poprzez dodanie jakiejś przyprawy? Słyszałam, że cynamon pomaga, ale do selera to nie pasuje :P Może jakieś inne przyprawy czy dodatki dadzą podobny efekt?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no niestety przyprawami tego nie zmniejszysz. musisz sobie popatrzec na tabele wartosci odzywczych tam zazwyczaj sa podane wartosci ig i tym sie kierowac. generalnie zasada jest taka ze ig do 55 jest OK. im nizsze tym nizsze stezenie insuliny, tym mniej nagly spadek = jesz mniej, jestes bardziej najedzona i dluzej syta :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×