Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DEPILACJA UD DOOOOOŚĆ!

Polecane posty

Gość gość

tak jak w temacie, mam dość depilacji ud ale również i łydek. Tyle że z łydkami da sie jeszcze jakoś wytrwać. Po depilacji ud maszynką z cienkich włosków praktycznie niewidocznych (wiem byłam głupia, że zgoliłam) zrobiły mi się strasznie gęste i mocne czarne kłaczyska. Przyszły już upały chciałabym założyć krótkie spodenki, spódniczki tak jak inne dziewczyny a ja nie mogę cała moja tylnia część ud i łydek wygląda tragicznie, krostka na krostce, plamka na plamce, jakbym była trędowata. Mam szczupłe zgrabne nogi a muszę je chować w spodniach :((( zastanawiam się czy jeżeli przestanę golić uda to te włosy może stracą na sile (wytrą się o spodnie) będą cieńsze? szczerze to już chyba wolę włosy na nogach niż wieczną ranę. Nie wiem co mam robić jest mi tak przykro jak widzę gładkie nogi :(((((

Gość gość
nikt nie doradzi?

Gość gość
zbieraj na laser, a chwilowo depiluj, np. woskiem albo pastą cukrową

Gość gość
ale laser u kosmetyczki czy kupić sobie na własny użytek?

Gość gość
ja parę dni temu plastrami z woskiem potraktowałam całe nogi,łydki jeszcze jako tako ale uda...ała przynajmniej efekt będzie na dłużej niż maszynką...

Gość gość
laser u kosmetyczki, w domu to ewentualnie ipl

Gość gość
jakoś w to nie wierzę, włosy są jakie są- to nie zielsko, żeby miały kwitnąć po przycięciu. co najwyżej mają bardziej tępą końcówkę, bo taka zgolona jest inna niż naturalna i stąd wrażenie szczeciny. ja tam golę nogi 20 lat i na łydkach mam grube, a na udach cienkie. i tak by ci wyrosły kłaczyska, może ci się poziom hormonów zmienił albo jesteś totalnie nieudolna i rzeczywiście nie potrafisz się ogolić, zmasakrowałaś skórę, masz pełno wrastających klakow, a to tylko powikłania po kiepskiej depilacji, a nie różnica w owłosieniu.

Gość gość
miałam podobny problem po używaniu depilatora mechanicznego makabrycznie wrastały mi włoski, musiałam dłubać igłą by je wydobyć....więc miałam ranki, przebarwienia poradziłam sobie konsekwencją: co dzień robiłam peeling, wydłubywałam to co się dało spod skóry a potem goliłam nogi maszynką i tak do skutku ponieważ akcja trwała latem więc ranki maskowałam korektorem i dodatkowo smarowałam nogi kremem z filtrem 50, uniknęłam przebarwień, ranki się wygoiły a gdy oglądam fotki z tamtych wakacji, na zdjęciach nie widać że moje nogi były w takim masakrycznym stanie

Gość gość
Proponuję depilacje woskami depileve w salonie kosmetycznym

Gość gość
Miałam robioną depilację woskiem depileve takim który zastyga na skorze i zrywa się jak plaster, dla mnie rewelacja.

Gość gość
a może depilacja laserowa ci pomoże? nie jest to najtańsza metoda, ale jesli masz ciemne i grube włoski to kilka zabiegów, potem poprawki co jakiś czas jednym zabiegiem i będziesz mieć spokój. ja robiłam laserem łyski w arkadii w opolu. i teraz jest pięknie ;) nie martwie sie rano że czas nagli a tu jeszcze golenie pozostalo ;)

Gość gość
a ile taka depilacja kosztuje?

Gość gość
koło 1000 zł wychodzi za zabieg. ale pamiętaj, że to jest skuteczne. troszkę pooszczędzać i można się cieszyć pięknymi efektami :)

Gość gość
gość dziś W zyciu nie ma nic napewno,a podawanie numerów telefonów jest juz reklama,zaraz Admin-Agnieszka opluje cie jadem

Gość gość
laser- cudo! zrobiłam 3 zabiegi na nogi i mam spokój ;) teraz planuje raz na jakiś czas poprawiac co rok czy co dwa dla utrzymania efektów, ale naprawdę warto. depilacja laserowa być może nie jest przyjemna i troszkę boli, ale warto zdecydowanie, tylko ważne żeby gabinet miał dobre urządzenia i żeby byli kompetentni pracownicy żeby nie zrobili krzywdy. Ja ze swojej strony moge polecić gabinet arkadia w opolu.

Gość gość
Jeżeli chciałabyś robić sobie sama w domu zabiegi to tak jak ktoś napisał lepiej ipl. Ja właśnie sobie odkładam i zrobie sobie taki prezent w sierpniu <3 Laser mnie przestraszył bo podobno dosyć mocno boli, a ipl jest delikatniejsze. Tym bardziej, że miałam podobny problem do Twojego, po wosku zrobiło mi się pełno krostek i musiałam przejść całkiem na maszynkę i to raz w tygodniu najwyżej. W tygodniu używałam różnych maści i kremów i już jest w miarę ok, ale nie chce powtórki :/ Kupuje niedługo IPL i będę sie spokojnie depilowała sama w domu przed TV :)

Gość vimamma
na udach masz takie wloski? Hehe ja tez mialam, na lydkach rowniez i kurde nie wiedzialam jak je zwalczyc. DOpiero po konsultacjach dowiedzialam sie, ze sa zabiegi na te wloski. Bylam tutaj http://vectusgdansk.pl/laserowa-depilacja-nog/ na Vectusie i polecam.

Gość Aneczka12345
Agnieszko, zabieg depilacji laserowej jest bezbolesny tu masz pokazane jak przebiega https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pamiętaj że cena zabiegu nie jest najważniejsza laser laserowi nie równy , light sheer jest dużo gorszy od vectusa,

Polecam depilacje laserowa laserem Vectus. Po przeprowadzonej serii zabiegowej (średnio około 6 zabiegów) problem niechcianego owłosienia zniknie. Depilacja laserowa to obecnie najskuteczniejsza metoda usuwająca owłosienie w sposób trwały, szczególnie polecana osobą borykającym się również z problemem wrastających włosów.