Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo

Czy jecie duzo warzyw?

Polecane posty

Gość pytam bo

dzis wpadla kolezanka z corka, ktora bawila sie z moja. po jakis czasie zrobilam malym kanapki i kolezanka stwierdzila, ze przesadzam z warzywami, ze kanapki sa przesadzone. Zrobilam z salata, serem zoltym, szynka, pomidorem, ogorkiem i papryka. Kolezanka powiedziala, ze przegielam bo wystarczyloby z serem i salata albo z szynka i pomidorem, ze za duzo warzyw daje. My zawsze tak jemy, do obiadu tez obowiazkowo jest salatka z warzyw. Kolezanka stwierdzila, ze to tez przesada,bo ona podaje albo mizerie albo pomidory czy surowke. Mi sie wydaje, ze jemy normalnie, a wy ile jecie warzyw?

Gość gość
Ja nie lubie takich naciapkanych kanapek gdzie jest pół warzywniaka, jednak jadam każdego dnia różne sałatki- poza obiadem.

Gość Lukrecja__Borgia
jem tylko owoce sorry taki mamy klomat 🖐️

Gość gość
a co tą twoją koleżankę obchodzi co wy jecie? nie jej sprawa. u nas też na ser czy wędlinę daję dwa, trzy warzywa. Sałatę do obiadu robię też dodatkowo z pomidorem, rzodkiewką i smietaną. robię też często dwie surówki do jednego obiadu.

Gość gość
Matko nie dość że ser szynka to pomidor ogórek papryka szkoda że ziemniaka i szparagów nie dodałaś, jaka paszcze trzeba mieć by to ugryźć :o

Gość gość
dla mnie spoko,ja uwielbiam takie kanapki ale musisz wiedzieć że ogórka nie łączy się z pomidorem i papryką bo ogórki zawierają enzym ,który zabija witaminę C zawartą w pomidorach i papryce.chyba że jesz tylko dlatego że ci tak smakuje...;-)

Gość gość
Ja też nie lubię takich złożonych, piętrowych kanapek ale warzywa uwielbiam :)

Gość pytam bo
kanapki nie byly duze, bo polozylam na chleb listek salaty, cienki plaster sera i naprawde cieniutki plasterek wedliny (dla smaku jedynie). Co do ogorka i pomidora to wiem, ale corka tak lubi, zrobilam zreszta rozne kanapki i byly tez bez ogorka, bez papryki a np z rzodkiewka.

Gość gość
Ja smaruje kanapki masłem i robie sałatke w małej misce nie lubie tak wielkich kanapek, wszystko spada i bym mało zjadła :classic_cool:

Gość gość
ja jestem weganką, więc jem wszystkie potrawy z warzywami.

Gość gość
my jemy podobne kanapki tz: maslo, salata,ser,szynka, pomidor,ogorek,cebulka mloda lub szczypiorek, nie zawsze ze wszytkim na raz bo nie zawsze mam w lodowce

Gość gość
olej kolezanke, ja jem co najmniej 5 porcji owowcow i warzyw na dzien. np obiad i kolacja to obowiazkowo gotowane/ duszone warzywa plus surowka/ salata. kanapek nie jem. ale np do muesli rano dodaje misczke swierzych lub mrozonych owocow.

Jesz za mało warzyw. Sama sałatka do obiadu i trochę zieleniny na kanapkach to zdecydowanie niewystarczająco. Jakie to sałatki i w jakich ilościach?

Gość gość
odkąd rządzi PO jem mnóstwo szczawiu i mirabelek:P dlatego na nich zagłosuję:P zdrowo i darmo:D

Gość gość
Jem dużo warzyw, ale głównie mrożonek. Lubię też zjadać gotowane warzywa np. z zupy albo ugotowac marchewkę lub seler. Surówek nie jem dużo, jakoś nie mam cierpliwości ich robić, może z czasem się nauczę. :) Jem też fasolkę, pijam soki z buraka i jabłek.

Gość gość
ja jadam tylko takie "bogate" kanapki- sorry, dwa składniki, to chyba jak ktoś nic nie ma w lodówce, a trzeba cokolwiek zjeść.. i nie powiedziałabym, żeby to miało cokolwiek wspólnego z jedzeniem dużej ilości warzyw- przecież, to są śladowe ilości na tych kanapkach, chyba że ktoś je ogromną ilość kanapek

Gość gość
Nie wiesz czym jest bogactwo kobieto, bo na bank nie pomidorem na kanapce hahaha

Gość pytam bo
ja akurat nie uwazam, ze jem malo warzyw, bo na sniadnaie, obiad i kolacje jem ich dosc sporo, podobnie jak pozostali z rodziny. Lubie poza tym robic salatki i jemy duzo warzyw miedzy posilkami tez, np. na drugie sniadanie salatke, na przekaske marchewke. Ale tez jemu troche owocow, takze z tym jest roznie, bo jednego dnia np bedziemy miedzy posilkami jedli warzywa same, drugiego owoce, a trzeciego i jedno i drugie:D To zalezy na co mamy ochote w danym dniu

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)