Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ubieracie noworodka w taką pogodę

Polecane posty

Gość gość

mój synek ma 3,5 tygodnia, mieszkamy na poddaszu no i u nas nagrzewa się od dachu niestety i teraz w te upały mamy w domu 26 C, czytałam, że tak małe dzieci niechodzące powinny mieć 1 warstwę więcej ubrania niż dorośli, więc skoro ja chodzę w krótkim rękawie i krótkich spodniach to synka ubieram po prostu w pajacyka z długimi rękawkami i nogawkami, ale wydaje mi się że i tak jest mu w tym za gorąco. Co chwilę chce cyca, nawet co pół godziny, wydaje mi się, że bardziej dlatego że chce mu się pić niż jeść i wystąpiły mu na buzi potówki. Nie wiem czy mogę takiemu maluszkowi ubrać body z krótkim rękawkiem i bez nóżek ? Jak Wy ubieracie w takie upały malutkie dzieci, tak do miesiąca ?

Gość Jaka praca takie Laury
ja w pampersa i przykrywam pielucha zeby go muchy nie dryzly :classic_cool:

Gość gość
przeciez jak widzisz ze mu za goraco to go rozbierz. ubiera sie dziecko stosownie do pogody,temperatury. jak mace goraco i duszno to nawet same body na ramiaczkach wystarcza.

Gość gość
jak jest tak gorąco, to niech sobie poleży w samym pampersie, nic mu nie będzie

Gość gość
córka skończyla miesiąc i w samym body jest na spacerze

Gość gość
Rozbierz tego bidula. Jak ma potowki to mu za goraco. Sprawdz kark - ma byc cieply nie goracy.

Gość gość
jak mój się urodził to były pogody podobne do tych obecnych i.... na spacerze był ubrany w pampersa i przykryty tetrową pieluchą, żeby mu milej było jak śpi. w domu mamy chłodno więc ubierałam go w rampersa lub bodziaka - oczywiście z krótkim rekawem. i bez żadnych czapek ani skarpetek. moje dziecko poznało czapkę mając 3 miesiące, jak pojechaliśmy do znajomych do uk, a tam w październiku niemal zima - mokro i wietrznie - okropnie.

Gość gość
dzięki Dziewczyny za odpowiedzi :) Już go przebrałam w krótkie body, dałam cycka i zasnął sobie :)