Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mniej pokarmu w jednej piersi

Polecane posty

Gość gość

karmię swoją 3 tygodniową córcię piersią. na początku wszystko było idealnie a potem się zaczęło, nawał itp. teraz już jestem po wszystkim ale mam wrażenie że z jednej piersi leci mniej mleka, córcia się wkurza jak ono nie leci, a ja nie wiem co zrobić żeby mleka było tyle co w drugiej piersi. niby staram się przystawiać dziecko do tej piersi niech pobudza laktację ale jak mogę ją tak trzymac jak ona się wścieka i zanosi płaczem bo mleko nie leci.... macie jakies porady co z tym zrobić? jak "naprawić" tą pierś???

Gość gość
Właśnie ja mam tak samo i widać zresztą. Ta druga jest sporo mniejsza!

Gość gość
Mam to samo. Córka pogryzla brodawke i oszczedzalam pierś dopóki się nie zagoila. Teraz jest w niej mniej pokarmu i dziecko się wkurza. Przystawiaj za każdym karmieniem do tej co ma mniej, plus co drugie karmienie podawaj też ta druga. Po 2 dobach powinno być ok.

Gość gość
Możesz jeszcze laktatorem ściągać między karmieniami. Szczególnie w nocy się dobrze laktacja pobudza. Ciepłe okłady, dziecko połóż do spania na sobie, buzia na gołej piersi. To wszystko stymuluje. 2 dni i po problemie. A warto się pomeczyc bo inaczej do końca karmienia będziesz miała jedną pierś mniejsza wyraźnie.