Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tylko na kafe kobiety w ciąży tyją tylko 5kg :)

Polecane posty

Gość gość

Mam obecnie kilka koleżanek (7) w ciąży lub po porodzie. Większość przed ciążą naprawdę chudziutka. Żadna nie przytyła mniej niż 16kg. 16-22kg . I jak czytam kafe, gdzie dziewczyny WSZYSTKIE się chwalą jak to chudną lub prawie nie tyją w ciąży to mi się śmiać chce. 6 miesiąc i wszystkie mają + 1kg, góra 2kg na plusie.

Gość gość
Kochana, ja w pierwszej ciazy przytylam do konca 5 miesiaca 2kg, brzuch pojawil mi sie w 6. A do konca ciazy przytylam prawie 20kg. Teraz w drugiej ciazy, jestem juz w 25tc i przytylam 2kg za to brzuch juz spory. Podejrzewam, ze i tak dobije do 20. A schudlam i owszem, w 3 miesiace. Przy dziecku jest taki zapiernicz, ze nie wiem jak mozna nie schudnac.

Gość gość
Eh ja przytyłam 30 :'(. Hormony + brak ruchu. Zbilansowana dieta nie pomogła. Na szczęście już jest ok, ale dużo mnie to kosztowało. Zazdroszczę tym, które tyją 10-16 kilo.

Gość gość
W pierwszej ciazy przytylam 25kg, schudlam w ciagu roku nawet wiecej,, w drugiej ciazy przytylam 20kg teraz jestem 3m po porodzie i jeszcze 6kg mi zostalo do wagi z przed ciazy. Mam nadzieje do roku sie wyrobic. Moj ginekolog mowil ze 9miesiecy tylam to i 9 bede zrzucac.

Gość gość
miałam nadzieję, że w ciąży utyję, bo uważam że jestem za szczupła, urósł mi tylko brzuch, w obu ciążach utyłam po niecałe 14kg i dalej jestem chuda :(, tu chyba genetyka ma najwięcej do powiedzenia (a dzieci 3600 i 3800) kiedyś czytałam ile powinno się utyć, ile waży macica, płyn owodniowy plus jeszcze dziecko, to chyba nie jest zdrowe by przytyć tylko 6 kg

Gość ex_debill_zaryczy_soon
w pierwszej przytyłam coś w przedziale, który wymieniłas, a w drugiej właśnie te 5-6kg, bo się pilnowałam, no i startowałam z dużej wagi, mimo starań nadal nie wszystko zeszło:(

Gość gość
ja w ciąży przytyłam 6, tyle, że startowałam z meganadwagi :( po ciąży hormony mam ustawione i zrzuciłam ponad 20. także da się :) Im wyższa waga przed ciążą tym mniej się tyje w ciąży. Moje koleżanki startujące z normalnej wagi tyją dużo, te z nadwagą dużo mniej, bo jest skąd brać hehe :)

Gość gość
35 tc 11 na plusie,czy to dużo czy Malo to nie wiem

Gość gość
ja przed 1 ciążą miałam nadwagę i przytyłam 5, po ciąży schudłam 18. w 2 ciąży przytyłam 16 zaczynając już od normalnej wagi, na razie spadło 8 - czy resztę się uda to się okaże

Gość gość
Ja jestem w 33 tygodniu ciazy i juz 15kg na plusie mimo ze sie nie objadam i pewnie dobije do 20 paru kilogramow, ale co zrobic, po ciazy trzeba zrzucic :) a te niby 2 kg na plusie w 30 tygodniu nie wierze z czysto fizycznych przyczyn. Moja kolezanka przytyla w ciazy 36kg a teraz wyglada jak patyczek:)

Gość gość
ja pamietam jak tu na kafe pisalam,ze w drugim miesiacu ciazy przytylam 5 kg:) Pamietam jak mnie tu zjechali ,ze sie w wieloryba zamienie itp.A wiec do konca ciazy przytylam 13 kg.Najwiecej przytylam zaraz na poczatku te 5kg tylko potem przez kilka miesiecy nie tylam I juz tylam po30tc powoli az uzbieralam 13kg.Urodzilam 6m temu jak wychodzilam ze szpitala mamuski ogladaly sie za mna ,bo nie wygladalam jakbym rodzila.Wygladalam super brzuszka milam tylko troszke a w koszulce to juz nawet nie widac bylo.Waga przed porodem 54kg i dzien po 59.Teraz juz wrocilam do swojej wagi bez diety :DA mialam byc gruba wedlug kafeterianek.

Gość gość
Ja w pierwszej 9 kg na plusie, w drugiej 11 a w trzeciej tylko 6 ....no i teraz wróciłam do wagi sprzed drugiej ciąży czyli nie tak źle...ale przy tej trójce to pewnie będę jak anorektyczka wyglądała:)

Gość gość
Startowalam z 55 kg 170 cm do 23 tyg 2+ do końca ciąży 22+ ale końcowe 3 mies leczenie plackiem zagrożenie porodem. Jestem 5 mies po porodzie jeszcze 9 kg mi zostało. Ale widzę ze brzuch juz jest wiele mniejszy i w sumie takie tempo mnie zadowala bo nie mam luźnej skory. Siostra przytula 23 kg startowała waga podobna do mojej. I 2 mies pi porodzie zrzuciła wszystko i w ubraniu i masjtacvh ściskających wygląda ok ale niestety uda brzuch posdladfki SA straszne wisi taka zmarszczona skora za szybko chudla skora nie zdarzyła się obkurczyc asni troche

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży ważąc przed ciążą 55 kg przytyłam do końca 25kg bo nie dość że wydawało mi się że dla dziecka muszę jeść to jeszcze byłam bardzo popuchnięta. Obecnie jestem w 30 t.c i przytyłam od początku 8 kg startując z wagi 59 kg ale dużo się ruszam i pilnuję bardzo tego co jem. Moja koleżanka obecnie w 22 t.c przytyła niecałe 2 kg , ja w tym czasie miałam już 5 kg na plusie. Moja inna znajoma chudła w ciąży aż do końca piątego miesiąca bo nie miała apetytu, mało jadła, dużo czasu spędzała poza domem (praca) i przez całą ciążę przytyła 10 kg. Myślę że są kobiety które nie tyją zaraz po 16 kg ;).

Gość gość
5 kg to chyba przy otyłości olbrzymiej. Jeśli BMI kobiety przed ciążą wynosił: » poniżej 20 (niedowaga) można przytyć w trakcie ciąży około 13-18 kg » 20-26 (prawidłowy) granica prawidłowego przyrostu wagi to 11,5-16 kg » 26-29 (nadwaga) przyrost wagi w ciąży powinien być między 7-11,5 kg » powyżej 29 (otyłość) wzrost masy ciała w trakcie ciązy powinien oscylować ok. 7 kg

Gość gość
33 tydzien i na plusie mam 17 kg, lekarz mowi ze to dużo i fatycznie jak czytam Kafe to każda tyje mało i mnie to dołowało, ale z drugiej strony to nie najwazniejsze teraz, bede sie starala wrócic do wagi

Gość gość
ja przytyłam 22 kg mimo, że z dużej wagi startowałam ale moja koleżanka w ciąży schudła 18 kg zaczynała z bardzo wysokiej wagi i stosowała dietę dla cukrzyków. Więc różnie bywa. Mega spuchnięta byłam nowe większe buty na ostatni miesiąc kupowałam ;)

ja przytyłam 7kg.. po porodzie nic z tego nie zostało ... za to na macierzyńskim chce mi się żreć jak cholera i przytyłam 4kg które aktualnie zrzuciłam, ale muszę się pilnować :O

Gość gość
Ja przytylam 17 kg,przed ciążą było 54kg,teraz,pół roku po porodzie jest 56kg.

Gość gość
Przytyłam około 16-18 kg, potem stopniowo to zrzuciłam, wszystko.

Jest to możliwe. Ja jestem szczupła (mój BMI zawsze oscylował w dolnej granicy) i w ciąży przytyłam 7 kg. Po 2-3 tygodniach od porodu ważyłam tyle ile przed ciążą czyli 56 kg.

Gość gość
Hej ja przy pierwszej ciazy przytylam 8 przy drugiej 6 az tak gruba nie jestem;)))