Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sujsajder

od wielu lat codziennie po kilka godzin mam samobójcze myśli

Polecane posty

Gość sujsajder

lub raczej samobójcze fantazje gdyż nigdy tych myśli nie realizuję, nie podejmuję kroków by je zrealizować i mam świadomość, że nie zabiję się nigdy bo tak naprawdę nie chcę się zabijać. A jednak myśli (fantazje) na temat samobójstwa towarzyszą mi od mniej więcej 15 roku życia, czyli pół życia sobie tak przefantazjowałem. Jak się tego pozbyć? Jak myśleć o czymś innym, przyjemnym, radosnym, pozytywnym, zamiast wyobrażać sobie siebie wiszącego, spadającego z wysokości, rozjeżdżanego przez pociąg lub tira?

Gość gość
Odstaw słodycze, odtruj organizm, zregeneruj wątrobę, zmień żywienie, kup wyciskarkę, wyciskaj soki z koniczyny, mniszka, pokrzywy, pij kwas buraczany i inne 'kiszonki' i ci przejdzie.

Gość marusia_
i codziennie rób pompki, codzień coraz więcej pompek...

Gość sujsajder
ja do was z problemem, a wy się nabijacie

Gość marusia_
Ale to naprawde dobre wyjście, dietą, sokami uzupełnisz niedobory pierwiastków.Jakaś przyczyna takiego myślenia musi być, czegoś Ci brakuje kolego. A wysiłek odwróci uwagę od złych myśli. Na dodatek gdy po jakimś czasie spojrzysz w lustro i zobaczysz pięknie wyrzeźbioną klate odrazu świat się stanie piękniejszy i będzie się chciało żyć.

Gość gość
Nawet nie zdajesz sobie, dziecko, sprawy jak żywienie jest powiązane ze stanem umysłu. Ja tu nie piszę dla żartu. I jeszcze odstaw na 3 tygodnie pieczywo z glutenem i inne mąki nabiał i przetwory mleczne, będziesz wiedział, czy ci nie służą. I wsuwaj kaszę jaglaną i gryczaną polaną oliwą lub dobrym olejem, orzechy i migdały wcześniej namoczone, nasiona i kiełki.

Gość marusia_
Niestety chłopak tak jak 70% społeczeństwa nie rozumie powiązania problemów z niewłaściwym żywieniem. Niewłaściwe= śmieciowe, tłuste, słodkie, niezgodne z grupą krwi, z błędnie urwalonymi społecznie i rodzinnie tradycjami żywieniowymi.

Gość gość
NO A TERA LINK DO SPRAWY LUB UZDROWICIELA:D

Gość marusia_
nie ma linku, chyba, że link do rozumu :D

Gość ijunnunu
Skonczcie z tymi dietami nawiedzone rury. Czlowieku idz do psychologa, od tego oni sa i tam uzyskasz profesjonalna porade. Tutaj uzyskasz tylko rady od majacych ze soba problemy bab.

Gość gość
taz to mam , moim zdaniem to takie sklonnosci depresyjne.

Gość gość
Każdy organizm i każdy umysł jest inny. A psycholog, nienawiedzona nieruro, nie pomoże - tylko psychiatra i to co setny. Ten pierwszy z brzegu otępi medykamentami być może tylko i zafunduje niemoc seksualną w pakiecie od leków

Gość marusia_
tak, tak, psycholog po studiach musi na kimś poeksperymentować :D a bidulek po tym jak go nafaszerują prochami i tak w końcu dojdzie do tego, że natura i on sam najlepszym lekarzem dla siebie.

Ten gość kół niedociosany ijunnunu nigdy nie będzie mieć depresji gdyż ciasny jego rozumek traci całą energię na szukanie głupszych od siebie, a takich nie ma. Gruboskórni depresji nie mają;)

Gość gość
marusia czytajac twoje posty juz mam depresje bo nie wiem ile zlych mysli zjadlam w obiedzie:(

Gość gość
Jak się tego pozbyć? Zbliżyć się do Boga. Też miałem samobójcze myśli przez dobre kilka lat, aż natrafiłem na książkę "Boskie objawienie piekła" i ona otworzyła mi oczy. Teraz wiem że wszelkie problemy z tym na ziemi są niczym w porównaniu z tym co nas czeka jeśli nie pójdziemy do nieba. Zacząłem się modlić, chodzić do komunii a i myśli samobójcze same zniknęły.

Gość marusia_
Gościu, nawet w tak prostej sprawie jak jedzenie trzeba używać rozumu by na zdrowie wyszło...ha ha ja nikogo do niczego nie zmuszam, prezentuję jedynie swój punkt widzenia, którym zaczęłam się kierować w życiu. Przez psychotropy już przeszłam i doszłam do punktu wyjścia. Chwała każdemu kto tu wejdzie i zostawi swoje doświadczenia. Autor sobie sam coś wybierze :)

Gość gość
jak przestac miec mysli samobojcz-dobra dieta i modlitwa-no zaraz padne🖐️

Gość ijunnunu
Wow facet ma problem psychologiczny, a nawiedzone rury radza pic herbatke, zapisac do sekty. Moze ktoras z filantropek zaoferuje mu swojej dupci albo lodzika to chlopu od razu zachce sie zyc. No co jest jakas chetna?

Gość gość
Daleko nie szukaj i zaproponuj swoją dupcię. A to o to ci cały czas chodziło? A my tu tacy niedomyślni.

Gość ijunnunu
W tego typu zabawach nie gustuje, ale przeslij zdjecie jak jestes ladna to cos wymyslimy bo chyba masz ochote.