Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o rade doswiadczone mamy. 4 miesieczne niemowle

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Moja corcia ma 4 miesiace i od jakiegos czasu jest strasznie marudna. Nie moge sobie poradzic. Praktycznie caly czas marudzi, pomiaukuje. Nie da rady zeby sie zabawila choc na 10 min. Poswiecam jej 100% uwagi i nie oczekuje, zeby bawila sie sama non stop, ale przyznam szczerze, ze jestem zmeczona juz :( W lezaczku marudzi, w lozeczku tez nie polezy, na macie max chwile, w wozku nie ma mowy. Na rekach owszem zainteresuje sie otoczeniem, ale po jakims czasie tez sie znudzi.Na spacerach potrafi sie obudzic i urzadzic taka histerie ze ciezko ja uspokoic. Chuste kupilam i tez jej sie nie podoba :/ Juz nie wiem czy jej dolega cos. Zawsze jest najedzona, przebrana itp. Sa walki nawet o sen w dzien. Ostatnio nawet zaczela sie w nocy budzic i to samo. Karmie ja z butelki i jak jest glodna to je ladnie, ale potem kreci sie strasznie, bawi sie smoczkiem, pluje. A jak zabieram butle to placz. Pomocy.

Gość gość
Nie pocisze. Mojej zaczelo sie tak samo jak skomczy.a trzy miesiace, teraz ma piec i nadal steka:-) podobno zabkowanie, ake przez te dwa miesaice zaden zabek sie nie pokazal

albo zęby, albo skok rozwojowy- ja stawiam na skok. U nas w 4 miesiącu był chyba najgorszy :O ciężko było.. trzeba przeczekać.

Gość gość
zabki ida. mozesz nawet nie widziec ale juz napieraja nanszczeke i ja boli. kup dentinox posnaruj i zobscz czy pomoze, dawaj chlodny gryzak, chlodne deserki

Gość gość
Dodam, ze taki stan trwa juz 3 tydzien.

szczerze mówiąc mnie osobiście denerwuje trochę to zwalanie wszystko na zęby, mi też tak wciąż gadali, a dziecko ma 9 miesięcy i ani jednego. Ślini się? Pakuje wszystko do buzi? Marudzi? ZĘBY! bzdura. Autorko poczytaj o skokach rozwojowych. W zasadzie ja mogę powiedzieć, że moje dziecko ma ciągły skok, z większym lub mniejszym natężeniem :D Ale mniej - więcej zgadza się to z kalendarzem.. i łatwiej jest zrozumieć dziecko.

Gość gość
.