Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to znaczy

Polecane posty

Gość gość

ITAM. Co oznaczają dwa pęcherze na jednym jajniku o wymiarze 22 na 24 i że jestem prawdopodobnie przed Owulacja

Gość gość
to znaczy, że za chwilę te pęcherzyki pękną i to będzie właśnie owulacja, jeżeli starasz się o dziecko, to spora szansa na bliźniaki dwujajowe

Gość gość
witam mam podobny problem w piątek i dziś nadal obecne dwa pecheze na jajniku Witam byłam dziś na usg wyszło mi że na prawym jajniku mam pechezyk i lekarz stwierdził że jestem przed Owulacja ale coś mi się nie zgadza gdyż okres miałam 27 kwietnia z mężem kochałam się 3, 4, 5 kwietnia oraz 10, 11, 12. 13 miesiączke mam co 25 dni wiec powinnam Ja Dostać 22 mają a jej nie ma wiec jaką Owulacja teraz. Niestety poszłam nie do swojego lekarza gdyż Mój ma urlop i nie do końca rozumiałam jego odp na moje pytania i stwierdził że teraz powinnam się starać o dziecko. I przyjść gdzieś za miesiąc. Czy jeśli mam pechezyk okresu brak to Możliwe że mam problemy z płodności? Dodam że od dwóch dni boli mnie brzuch po prawej stronie i zalewa mnie śluz najpierw gesty biały a teraz taki mlekowaty i czesto oddaje mocy oraz swedza mnie piersi
proszę o porade

Gość gość
a co będzie jeśli nie pekna ? Okres powinnam mieć za 4 dni

Jeśli jesteś przed owulacją, to za 4 dni okresu jeszcze nie będzie na pewno ....

Gość gość
okres mam co 25 dni wiec wypada za 4 dni zrobilam test ale negat :(

Gość gość
ja pierdziele, no a jak test miałby wyjść pozytywny, skoro dopiero owulację miałaś?

Gość gość
jak noże mieć Owulacje skoro ma mieć teraz okres twój lekarz to idiota mówiąc Owulacji skoro okres powinnas mieć 22

Gość gość
owulacja ZAWSZE może się przesunąć, jeżeli na obrazie usg widac pęcherzyki o takich rozmiarach to jest to ewidentne potwierdzenie zaistniałej sytuacji

Gość gość
W takim razie kiedy najlepiej test ciazy wykonać ale test z krwi jeśli w piątek były widoczne te pechezyki i wczoraj i skoro powinnam mieć już okres

Gość gość
okres jest min. 14 dni po owulacji

Gość gość
beta po minimum 10 dniach, ale nie wiadomo do końca kiedy te pęcherzyki pękły, bo mogło to być zaraz po badaniu, a mogło też nawet dzisiaj

Gość gość
to Ja głupieje w piątek lekarz mówił bym teraz się kochała jak najwięcej bo według niego jestem przed owulacja a wczoraj inny lekarz kazal zrobic bete i jeśli wyklucze ciążę przyjść po antybiotyk

Gość gość
rób co chcesz, usg nie kłamie

Gość gość
jeśli wczoraj też były to wstrzymaj się jeszcze z testem

Gość gość
poczekaj tydzień i zrób test

Gość gość
witam. Ja też mam dwa pecheze Ok 24 mm kiedy one pekna i czy wogóle pekna

Gość gość
jesli kochalam sie w sobote dwa razy a dzis na usg bylo widac duzy pechezyk na jajniku jest mozliwosc zajscia w ciaze o ile on peknie i kiedy najlepiej wykonac test. Kiedy taki pechezyk peka? I czy to sie czuje? Dńw wczoraj bardzo bolal mnie brzuch, dzis juz nie

Gość gość
google nie gryzą, jest tam wszystko o tym, o co pytacie, kiedy pęka pęcherzyk, jakie ma wtedy wymiary, wystarczy poczytać