Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Umarł Wojciech Jaruzelski

Polecane posty

Gość gość
A my tu rozmawiamy o Jaruzelskim i o wprowadzeniu stanu wojennego. Rok po wprowadzeniu stanu wojennego nie było potrzeby prosić ZSRR o wkroczenie bo sytuacja była opanowana. Zmyślasz kolega. Tylko nie wiem po co.

Gość gość
Jak by wpuścił ruskich byłoby plucie jak na Powstanie Warszawskie. Ze niepotrzebna masakra itp itd. Myślicie ze świat by ich potępił za kilku Polakow? Ruscy nigdy nie balisie nikogo. Nie muszą, maja złoża.

Gość gość
CZy możesz hhistoryk napisac więcej o dokumentach wyniesionych przez Światłę? Bo to bardzo ciekawy temat.

Gość hhistoryk
Analizowaliscmy je kiedys na zajeciach na studiach, były to stenogramy zeskanowane i wyniesione cichaczem, ukazała sie ksiazka z tymi zapiskami z rozmów na Kremlu, poszukam moze znajde tytuł

Gość gość
Ale czego te dokumenty dotyczyły dokładnie?

Gość gość
25.05.14 [zgłoś do usunięcia] Tak, ale ty piszesz o czyms innym teraz. Ja nie rozwazam ba ile grozba byla realna, tylko Jaruzelski sam prosił (potem) ich o interwencje, wiec mu nie zalezało na tym, zeby nie wkraczali. Przeciez bazuje na dokumentach, stenogramach z rozmów Na Kremlu, które zostały wyniesione przez Swiatłę. / / Światło uciekł na zachód w 1953 albo 54 roku, dokładnie nie pamiętam. Przypuszczam, że nigdy w życiu nie był na Kremlu a już na pewno nie mógł wynieść żadnych dokumentów dotyczących próśb Jaruzelskiego o wkroczenie Rosjan. Wtopa "znafco"....:D

Gość gość
To tylko brednie Szaniawskiego a nie dokumenty. Szkoda czasu na czytanie i już się domyśliłem skąd masz swoją "wiedzę".

Gość gość
25.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość CZy możesz hhistoryk napisac więcej o dokumentach wyniesionych przez Światłę? Bo to bardzo ciekawy temat. 25.05.14 [zgłoś do usunięcia] hhistoryk Analizowaliscmy je kiedys na zajeciach na studiach, były to stenogramy zeskanowane i wyniesione cichaczem, ukazała sie ksiazka z tymi zapiskami z rozmów na Kremlu, poszukam moze znajde tytuł / / To musiały być bardzo fajne "studia" "pod budką z piwem" :O Światło wynoszący z Kremla dokumenty dotyczące próśb Jaruzelskiego o wejście Rosjan....:D:D:D:D

Gość gość
Wiarygodne ruskie dokumenty hahahahjajajaja.. Sfabrykowane g***o wybielajace ZSRR, taktyka Stalina, zrzucanie winy na ofiare

Gość gość
ruskie to nigdy i nigdzie nie wkroczyli z interwencja, tak wynika z dokumentów które analizowaliśmy na studiach:D:D:D:D

Gość gość
wykradł te dokumenty z Kremla Kazimierz Wielki i pozwolił nam je skopiować:D:D:D

Gość gość
Jasne do Czeczeni tez nie weszli, zrobili to na prośbę samych Czeczenow

Gość gość
Bardzo powaznym dokumentem jest to co napisał nie wiadomo kiedy ruski gienerał:D Naprawde w to wierzysz?

Gość gość
Jakim trzeba byś s*********m żeby uważać ruskie papiery za wiarygodne. Wy się nigdy niczego nie nauczycie

Gość hhistoryk
Faktycznie przejezyczyłam sie, one były bodajze wydrukowane w ksiazce co byla poswiecona J. Swiatło.

Gość gość
Przejęzyczyłas się, mimo, że analizowaliście te dokumenty na studiach? Po prostu przeproś i znikaj a nie kompromituj siebie i swoich rodziców.

Gość gość
szkoda mi generała,nie opluwajcie Go,bądzcie ludźmi a nie chołotą niewychowaną cześć Jego pamieći!

Gość gość
ruskie pisaniny w zeszycie wiarygodne? :D:D i na tej podstawie oceniasz POLSKIEGO PREZYDENTA???? ktoś dobrze radził. znikaj:O

Gość gość
Ja nie rozwazam ba ile grozba byla realna, tylko Jaruzelski sam prosił (potem) ich o interwencje, wiec mu nie zalezało na tym, zeby nie wkraczali. Przeciez bazuje na dokumentach, stenogramach z rozmów Na Kremlu, które zostały wyniesione przez Swiatłę. :D:D:D:D:D

Gość gość
Bo on musiał wszystkie decyzje konsultować z ruskimi. Jak można wierzyć tym zaklamancom. Robią wszystko żeby się wybielic, stenogramy pisza, wywiady pod publiczke. To sa ich metody, mordować w białych rękawiczkach. Co ten zastraszony Jaruzelski mógł zrobic.?

Gość igulka77
słabo mi jak czytam co ten straszny Jaruzelski zrobił. Podjął taką nie inną decyzję nie wiadomo co by było jakby podjął inną. A teraz co lepiej jest? Co było za rządów PiSu chociażby? Tylko teraz sobie uchwalili prawo że można strzelać do ludzi. Co zrobili z Blidą jak ścigali bezdomnego bo powiedział "kaczory" Agenta Tomka podstawili Sawickiej takich sytuacji można wymienić wiele A jak ludzie zrobią jakąś paradę czy inne zgromadzenie nie na rękę rządzącym to mogą strzelać do ludzi na legalu. Tak wiele się w tym względzie nie zmieniło. Tylko niektorych się piętnuje a innym stawia się pomniki

Gość gość
PO robia wszystko co najgorsze i to po legalu w tylku maja nikogo sie nie boja :D

Gość gość
Qurcze 91 lat , ja też tyle chcę. Mam 54 ale jak dotrwam emerytury to raczej z głodu przyjdzie mi wcześniej zejść.

Gość gość
to ty shatyn?