Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kolka?Nietolerancja laktozy?

Polecane posty

Gość gość

Witam, od pewnego czasu moje 2-miesięczne maleństwo najprawdopodobniej cierpi na nietolerancje laktozy (tak stwierdziła położna środowiskowa po obejrzeniu jej wysypki na twarzy i dekolcie). Od tego momentu przeszłam na dietę bez mleczną, niestety od kilku dni zmuszona zostałam do dokarmiania mlekiem modyfikowanym (wybrałam ponoć najlepsze na rynku Hipp Bio Combiotik - polecenie położnej), ale mleko ma w sobie laktozę o czym nie pomyślałam i nikt mi nie podpowiedział tego.. od trzech dni maleństwo strasznie krzyczy, płacze, ulewa się jej, wysypka zaczęła się powiększać i rozprzestrzeniać na ramiona, plecki i brzuszek. Podczas ostatniej wizyty u pediatry usłyszałam, że mogę karmić obojętnie jakim mlekiem i piersią bez obaw, jednak jak widać nie było to dobre polecenie. Jutro na pewno tam wrócę i poproszę o receptę na mleko bez laktozy i skierowanie do gastrologa na badania, żeby córeczka tak nie cierpiała. Dzisiaj cały dzień płacze, jest bardzo niespokojna i rozdrażniona i tu moje pytanie, jak lepiej ją karmić zanim nie dostanę się do pediatry? Karmić piersią czy mlekiem Hipp'a? Proszę o jakieś sensowne rady.

Gość gość
Jak karmilas piersią będąc na diecie to dziecko tez miało kolki? Jak nie to znasz odpowiedz.

Gość gość
Jak możesz, to sama pierś, ale chyba masz mało pokarmu, skoro musiałaś dokarmiać mm. Ja bym wysłała męża do apteki po mleko bez laktozy. Niech mąż wyjaśni farmaceucie o co chodzi, wydaje mi się, że są jakieś mleka dla alergików bez recepty, może enfamil HA?

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
mleko HA moze miec za duzo laktozy mimo ze ma jej mniej niz w zwyklych mlekach moze lepiej bebilon pepti. sprobuj zawalczyc o laktacje tylko wylkucz z diety nabial

Gość gość
ale to bardziej skaza bialkowa niz nietolerancja laktozy. skaza objawia sie wysypka. przeszlam podobnie z moim synkiem

Gość gość
Pij dużo, jedz sporo i dalej przystawiaj dziecko z dobrym nastawieniem ja tak dwie córeczki wykarmiłam do roku, niejeden kryzys laktacyjny zaliczyłam i wiem że te kryzysy powoduje np przemęczenie, stres i nieodpowiednie żywienie, za mało płynów. Też mi się wydaje że u was to skaza, musisz podać hydrolizat jak np Bebilon Pepti albo Nutramigen- ten jest w smaku ohydny moje dzieci nie chciały na niego nawet spojrzeć. Bebilon Pepti dostaniesz bez recepty jeśli ściemnisz że zalecone jest przez pediatrę, czy alergologa po prostu zapłacisz za niego 100% czyli ok 23 zł, a nie niecałe 8 zł jak gdybyś miała receptę. Nie podawaj już absolutnie tego hipp bo znasz reakcję