Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podrażniona cera po peelingu.

Polecane posty

Gość gość

Po raz pierwszy w życiu zrobiłam peeling twarzy. Bardzo drobno zmielona kawa i żel do mycia twarzy. Zabieg ponowiłam po 6 dniach i wtedy podrażnił mi skórę na policzkach. Są czerwone i wystąpiły pryszcze. Czy się tego pozbyć???? Proszę o domowe sposoby.

moze jakas maseczka z miodem? powinna nawilzyc i zmiekczyc skore. chociaz te pryszcze, ktore mowisz ze Ci wyskoczyly brzmia dosc niepokojaco. jesli nadal beda sie utrzymywac- udaj sie do dermatologa. z tym nie ma zartow a na pewno nie wystarcza domowe sposoby!

Gość gość
Dziękuję. Będę wdzięczna za kolejne porady.

Gość gość
może za mocno tarłaś? skóra na twarzy jest dużo cieńsza niż na ciele, więc i delikatniejsza a co za tym idzie łatwiej ją podrażnić. mogło Cię coś też uczulić.

Gość gość
porada dermatologiczna 200 zl pozdrawiam doktor zaba

Gość gośćaneta89
Ja też robiłam peeling kawowy. 7 miesięcy temu. Wystąpiły duże podrażnienia na twarzy. Wcześniej nie miałam żadnych problemów z cerą. Była czysta jak łza. Uratowała mnie oliwa z oliwek, której używałam 2 razy dziennie. Po 6 tygodniach znikneła ta "dekoracja". Natomiast od tamtego czasu pojawiają mi się pryszcze i zaskórniki - głównie na policzkach (przy nosie) i na brodzie oraz obok kącików ust. Oliwa już nie pomaga, przecieranie twarzy mlekiem także. Stosowałam też płatki owsiane i siemie lniane i nic. Byłam u 2 dermatologów. Przepisali mi jakieś żele i krem nawilżający ale nie pomagają. W wakacje zamierzam zrobić 3 tygodnie bez nakładania na twarz czegokolwiek. Zobaczę czy to pomoże. Może któraś z was już robiła taki eksperyment??

Gość gość
Bo takich pilingów własnego wyrobu z kawy na twarz się nie nakłada. Skóra twarzy jest bardziej wrażliwa niż reszta ciała. Uszkodziłyście sobie płaszcz hydrolipidowy, trzeba go teraz odbudować, bo inaczej nie pozbędziecie się tych pryszczy. Myjcie twarz delikatnym mleczkiem i tonikiem, stosowanie kremów nawilżająco- natłuszczających np. Amino Bio Cream lub Delicious Cream, Extreme Comfort Cream. Idzcie do dobrego kosmetologa to na pewno pomoże.

Gość gośćaneta899
I po jakim czasie cera wróci do normy, tzn zaskórniki przestana sie pojawiac?

Gość gość
Po jakim czasie to powinno pomóc, tzn zaskórniki przestaną się pojawiać?

Gość gość
Po jakim czasie zaskórniki przestaną się pojawiać?

Gość gość
Naskórek odnawia się co 28 dni, więc około 4 tygodnie. W tym czasie oczywiście odpowiednia pielęgnacja i ochrona, a nie kolejne peelingi.

Gość autorkatematu
Dziękuję :)